Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsJan-Ebele wint in Bolzano

Jan-Ebele wint in Bolzano

Jan_ebele_ZaIMG_0456 3-5 oktober 2008, Bolzano, Italy

Om 6 uur 's morgens vertrokken we vanaf de verzamelplaats bij het Silverdome in Zoetermeer. Om half vijf 's middags waren we op de plek van bestemming na een gezellige reis, waarbij de eerste zak snoep al open getrokken werd voordat we Zoetermeer uitreden. Iedereen bleek meer dan voldoende proviand bij zich te hebben.
Een zeer grote delegatie vanuit Nederland, waaronder maar liefst 11 HVHW-ers zijnde Jan-Ebele van der Ree (1), Fenne Binnendijk (8), Mike Schepers (11), Norbert Kershaw (14), Adwin Snellink (20), Lara van Ruijven (5), Liduina Verbeek (6), Lois Kloor (11), Tineke Groeneveld (16), Kelvin van Ham (6) en Jessy Kauffman (9), nam deel aan de Star Class wedstrijd in Bolzano/Bozen.
Bolzano/Bozen ligt in een schitterende bergachtige omgeving in Zuid-Tirol. De streek is tweetalig, vandaar de dubbele namen. Van Bolzano/Bozen zelf heb ik helaas weinig gezien door het volle programma en de afgelegen ligging van het hotel in Ora/Auer op ca. 19 km van de ijsbaan.
Op vrijdag en zaterdag waren er van 's morgens vroeg tot 's avonds laat wedstrijden. Gelukkig voor de deelnemers was er een splitsing aangebracht tussen de Junioren C-D en de overige categorieen, waardoor ze niet de hele dag op de ijsbaan hoefden rond te hangen.

Jan_val_IMG_6649_kJan-Ebele wist door overwinningen op de 1500m en de 1000m de eerste plaats te behalen in het eindklassement bij de junioren-A ondanks twee valpartijen, waarvan een direct bij de start, in zijn heat van de 500m. Vermeldenswaardig is verder nog dat Liduina, Lara en Kelvin zich ieder een keer wisten te plaatsen voor een A-finale. Bovendien sneuvelden er ondanks de niet zo geweldige ijskwaliteit alweer diverse PR's.
Op zondag was het programma om ongeveer 4 uur 's middags na alle huldigingen afgelopen en kon de thuisreis beginnen. Gelukkig, want na drie dagen Italie komen de pizza's je zo langzamerhand de neus uit. De reis naar Nederland verliep tamelijk voorspoedig behoudens een enorm oponthoud door een file van maar liefst 45km bij Wurzburg. Daardoor deden we er uiteindelijk zo'n 13 uur over en arriveerden om 5 uur 's morgens in Zoetermeer, waar een aantal ouders met kleine oogjes ons opwachtten. Na een weldadige ononderbroken nachtrust van twee uur kon ik weer aan het werk.

Peter-Paul

Uitslagen Starclass Bolzano 2008

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords