Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsShorttrack clubtour een succes

Shorttrack clubtour een succes

Thumbnail imageDen Haag, 17-11-2010. Ruim 50 rijders verschenen woensdag 17 november op de Uithof voor deelname aan de KNSB clubtour. Aan de clubjacks te zien kwam men van heinde en verre voor deze clubtour. De trainers David den Braver en Michel van Hassel leidden deze middag in juiste banen.  Michel nam de pupillen onder zijn hoede, geholpen door de HVHW-jeugd, en David de wat oudere en doorgewinterde rijders. Eerst werden de rijders in een strakke exercitie voorzien van helm, kniebeschermers en natuurlijk shorttrackschaatsen. In enkele minuten wordt het ijs van baanbescherming voorzien en is het wachten tot de Zamboni kaar is met dweilen. Zodra de ijsmachine van het ijs is, vliegt men het ijs op. Geheel volgens planning vangt de shorttrackclinic van de KNSB en HVHW om 17:15 aan.

Thumbnail imageOp het middenterrein volgen wat algemene- en veiligheidinstructies, waarna de echte clinic van start gaat. De trainers leggen diverse oefeningen uit, die de groepen vervolgens in de praktijk mogen brengen. Binnen een paar minuten dirigeert David het eerste groep langs de zwarte doppen. Dat dit niet voor iedereen eenvoudig is blijkt al snel. Gespannen blikken, soms nog wat aarzelende slagen. De bocht bij het shorttracken is toch wel behoorlijk scherp. Maar het moet gezegd worden al snel hadden ze de slag te pakken.  
 
Thumbnail imageOndertussen instrueert Michel de jeugdgroep waar naar later blijkt, genoeg talent tussen zit. In paartjes oefenen ze het hangen op het midden terrein. Gezien de grote glimlach op de gezichten vermaakt men zich opperbest. Ook zij kunnen de verleiding niet kunnen weerstaan om eens echt te kunnen shorttracken. Niet dat het vanzelf gaat. Oh nee. Thumbnail imageWat minder stabiel dan de wat oudere garde maken ze hun slagen, maar met elke ronde gaat het ze beter af. Het uitvoeren van de getrainde oefeningen blijkt best lastig te zijn. Het hangen in de bochten en diepzitten op 1 schaats valt in de praktijk niet mee. Logisch dat bij zo'n eerste keer af en toe gevallen wordt. Daar waar nodig ondersteunt de HVHW-jeugd bij het opstaan of het begeleiden van de wat jongere kinderen.

Thumbnail imageDe meesten hebben er na een uur flink de balen in als de Zamboni vol ongeduld staat te snorren om het ijs te dweilen. "Nu al afgelopen" is een veel gehoorde kreet. Ja Shorttrack is fun en dan vliegt de tijd voorbij. Het inleveren van de leenschaatsen, helmen en kniebescherming verloopt soepel en binnen "no time" heerst er weer een oase van rust in de ijshockeyhal. Missie geslaagd!

Foto's Shorttrack Clubtour 17-11-2010 De Uithof

Ook interesse om te shorttracken bij HVHW?
Kijk onder "lidmaatmaatschap" voor meer info of stel u vraag aan de ledenadministratie
De jeugdtrainingsuren zijn op ma van 19:15- 20:15 en wo van 17:15-18:15.
Voor slechts 20 euro kan men 4 proeflessen volgen, Wordt men lid dan wordt dit bedrag verrekend met het abonnementsgeld.

Voor jeugd is shorttrack een uitdagende sport vol actie. Het kleine rondje op de overzichtelijke baan is hen op het lijf geschreven. Naast conditie en schaatstechniek komt het bij shorttrack aan op tactiek, behendigheid en acceleratievermogen. Voor de pupillen (7-13jaar) is er op wedstrijdniveau de regiocompetitie en zijn er diverse losse wedstrijden. Op de site treft men diverse wedstrijdverslagen aan. De meeste kinderen kunnen, als zij dat willen, direct deelnemen aan de wedstrijden omdat kinderen van vrijwel elk niveau aanwezig zijn. De sterkste of snelste rijder wint niet altijd de wedstrijd. Vaak komt de slimste of behendigste rijder als eerste over de finish.
banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords