Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuws2e Regiowedstrijd veel PR’s en gezelligheid in Utrecht

2e Regiowedstrijd veel PR’s en gezelligheid in Utrecht

Thumbnail imageOorverdovend gefluit en nog voordat Jolanda de Bles haar vingers uit haar mond heeft gehaald klinkt luid gejoel. We zijn op de ijsbaan in Utrecht bij de tweede wedstrijd van de regiocompetitie shorttrack. De A-finale van de pupillen 1 staat op het punt van beginnen en Avalon Aardoom is net naar voren geroepen.

Kwart minuutje later. Zelfde luidruchtige tafereel. Nu omdat Danique van Lobenstein door de speaker wordt gepresenteerd. Kay Huisman, in afwachting van zijn B-finale, kijkt zogenaamd verstoord omhoog. “Het lijkt de F-side wel”, leest hij naar de verzamelde Haags-Westlandse herrieschoppers/ouders de les. Het maakt geen indruk, eerder verhoogt het de feestvreugde, al wordt het wel stil: er gaat gestart worden.

Records
Avalon en Danique rijden tegen elkaar. Spannend, maar de dag kan al niet meer stuk. Het is nu al duidelijk: onze HVHW-pupillen rijden vandaag een degelijk toernooi met veel persoonlijke records, achttien (18!) om precies te zijn. En, ook niet onbelangrijk, en in de heats en halve finales veel eerste en tweede plaatsen. We hebben dus veel kinderen in de hoogste finales.

Hoog tempo
De spanning vlak voor deze A-finale is daardoor niet om te snijden. We zijn op de tribune eerder klaar voor een mooie rit en rekenen eigenlijk weer op een mooi resultaat. Onze meiden laten ons niet in de steek. In een hoog tempo gaan de vijf finalisten als een hecht pak rond. Onze meiden zitten middenin. Geheel volgens plan versnellen ze drie ronden voor het eind. Avalon wipt buitenom en pakt de kop, houdt die plek vast en finisht in 1.58.30. Dat is net geen PR, maar Avalon had er op de 500 en 777 meter al twee verbeterd. Danique ligt na de versnelling derde, maar pakt in de laatste bocht nog gauw de tweede plek in een PR van 1.58.66, haar derde deze dag.

Strijdplan
Thumbnail imageVervolgens kunnen we aan de kant joelen voor Jeroen Kruijswijk en Kay. Zij rijden samen in de B-finale van de pupillen 1. Jeroen heeft dan al op de 777 meter zijn PR al aangescherpt en Kay heeft dat op de 500 en 777 meter al gepresteerd. En net als de meiden hebben Kay en Jeroen met coach Fabiola een strijdplan bedacht. Ook zij willen er met nog drie rondjes te gaan een slagveld van maken. Dat lukt. Kay versnelt overtuigend en komt op kop. Jeroen pakt de derde plek. Ze houden dat tot de finish vast. Als extra beloning blijken de tijden van Kay (2.00.94) en Jeroen (2.02.98) nieuwe PR’s te zijn. De F-side wordt langzaam wat schor.

Flinke dobber
Thumbnail imageDan is de piste aan Max, die bij de pupillen 2 de B-finale heeft gehaald. Met al twee PR’s in de pocket op de 333 en 444 meter, is het logisch dat hij ook op de 500 meter voor een record gaat. En de winst natuurlijk. Aan dat laatste heeft hij een flinke dobber. Het is een snelle race en Max ligt wisselend op de 2e en 3e plek, terwijl de F-side zo luid mogelijk aanmoedigt. Door een valpartij van de nummer 2 schuift hij door naar de tweede plek, die hij vasthoudt. Zijn 1.05.31 is inderdaad weer goed voor de recordstatistieken.

Broer en zus
Thumbnail imageDan broer Ted en zus Georgie Dalrymple, beiden strijdend als pupil 3. Ted bekroont in de B-finale een heel sterk debuuttoernooi. Als debutant rijdt hij natuurlijk allemaal PR’s, maar let wel: ze mogen er zijn voor deze 7-jarige doordouwer. Hij heeft de laatste weken onder leiding van Michel van Hassel en Fabiola Ernst enorme technische vooruitgang geboekt in de bochten. Linkerhand op de rug, langer glijdend dan ooit en degelijk overstappend gaat hij ineens stabiel en stukken sneller over de baan. Dat betaalt zich nu uit. In zijn serie wordt hij keurig derde en in zijn halve finale pakt hij de vierde plek in een veld van 5 rijders. In de finale – waarvan de F-side zichtbaar en luidruchtig geniet - doet hij het nog een beetje beter door fraai derde te worden.

Thumbnail imageGrote zus Georgie staat in de A-finale en maakt dat onder luid gejoel volledig waar. Haar heat en halve finale heeft ze gewonnen met twee PR’s. In haar finale rijdt ze in een gemengd veld van jongens en meiden. Ze moet twee jongens laten voorgaan, wordt dus het sterkste meisje en tekent ook in deze rit voor een PR. De F-site zit stuk, maar kan intens tevreden huiswaarts. 


Uitslag 2e regiowedstrijd Utrecht
Foto's 2e regiowedstrijd Utrecht

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords