Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsFrieslandcup 2011. Dylan en Dennis naar EK

Frieslandcup 2011. Dylan en Dennis naar EK

Thumbnail imageAfgelopen weekend waren de shorttrack pupillen en C-junioren aan de beurt om hun laatste (en voor sommige ook de eerste) starclass wedstrijd van dit seizoen te rijden. Locatie Leeuwarden, zaaltemperatuur – erg koud. Gelukkig zorgden de rijders ervoor dat we het warm kregen. Voor de C junioren waren aanwezig Dylan Hoogerwerf, Dennis Kruijswijk, Teun Schouten (zijn eerste keer), Sara Rog en Jaimy van Hassel. Dylan en Dennis waren voor dit toernooi al vrij zeker van plaatsing voor de EK in Munchen. De beste 8 rijders uit West Europa plaatsen zich hiervoor en na Mannheim en Reims stonden zij 4e en 5e in het klassement.

Toen bleek dat hun enige concurrent ziek, zwak en misselijk was, was de spanning er af. Toch presteerde zij optimaal. Dylan won het toernooi (4e op de 1500 mtr, 3e op de 500 mtr en 1e op de 1000 mtr) en Dennis viel net buiten de prijzen als vierde (2e op de 1500 mtr, een penalty op de 500 mtr en 2e op de 1000 mtr) Teun kon zijn debuut helaas geen glans meegeven en verdween na de eerste heat al van het toneel.

Thumbnail imageDe grootste spanning was bij de dames. Sara, tot voor het toernooi op de achtste plek, had nog een aantal rijders in de gaten te houden om op deze plek te kunnen blijven. Helaas pech en teveel spanning werden haar fataal. Een val op de 1500 mtr, een gele kaart op de 500 mtr (2 valse starts en een penalty) en in de halve finale op de 1000 mtr wederom een val. Daardoor gingen twee Duitse meiden haar voorbij in het klassement. Jaimy zou zich misschien ook nog kunnen plaatsen voor het EK, maar helaas bleven de A finales ook voor haar buiten bereik. Haar achtste plaats in Leeuwarden was niet genoeg.
 
Thumbnail imageBij de pupillen was HVHW eindelijk ook weer eens van de partij. Twee gigantjes Avalon Aardoom en Danique van Lobenstein streden voor het eerst mee in de Starclass. De PR’s vlogen naar beneden en ze lieten de concurrentie zien dat ze de komende jaren rekening met ze moeten gaan houden. Een 15e plaats voor Danique en een 19e plek voor Avalon, (met voor beide op alle drie de afstanden een nieuwe PR) was uiteindelijk een prachtig debuut.

Foto's dag 1 Frieslandcup
Foto's dag 2 Frieslandcup
Foto's dag 3 Frieslandcup

Uitslag Frieslandcup 2011


banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords