Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsGoed werk in Alkmaar

Goed werk in Alkmaar

HVHW heeft zich afgelopen zondag tijdens de regiocompetitie in Alkmaar goed geweerd. Drie van de vijf pupillen stonden in A-finales en – veel belangrijker - in elke rit is gereden met grote inzet om de ritwinst veilig te stellen of om in elk geval een of twee tegenstanders te passeren. Toptijden zaten er niet in, want het ijs was aan de zachte kant.  We waren met een select gezelschap, omdat Danique van Lobenstein en Avalon Aardoom in Friesland mochten meedoen aan de Star Class. Dat betekende ook dat er voor een keer een ander duo optrad als coach en teamleider. Het maakte ons vijftal niet uit: ze reden als vanouds.

Zowel Kay Huisman als Jeroen Kruijswijk reden hun heat bij de pupillen 1 heel slim. Kay bleef in de slipstream van Brabander Friso Emons en werd veilig tweede. Jeroen deed hetzelfde achter Brabander Max Voulon.

Vervolgens had Jeroen het in zijn halve finale zwaar. Hij moest Emons laten gaan en had de nummers drie en vier de hele rit vlak achter zich. Door keurig dicht aan de blokken te blijven en aan te zetten na elke bocht wist Jeroen tweede te worden: A-finale dus.

Daarin trof hij Kay, die in zijn halve finale tot op de bodem moest. Vanuit derde positie viel hij drie keer aan, maar kwam hij net te kort om de tweede plek te bemachtigen. Kay verdiende als snelste derde toch een ticket voor de A-finale. In die finale over 1000 meter hielden Kay en Jeroen hun drie Brabantse tegenstanders tot ongeveer de helft goed bij, maar toen ontstond er een gaatje. Kay werd uiteindelijk vierde, Jeroen vijfde. 

Max van Wijk rijdt dit jaar bij de pupillen 2 in een klasse met veel vrijwel gelijkwaardige tegenstanders. Dat levert steeds mooie strijd op, maar wie de ene keer de A- of B-finale haalt, kan de keer erna net zo makkelijk in de C- of D-finale staan. Max had deze keer wat pech. In zijn heat raakte hij met Utrechter Asim Muhammad verwikkeld in een verbeten gevecht om de tweede plek. Asim trok net aan het langste eind. In de halve finale, een 444 meter, startte Max ongelukkig waardoor hij op de vierde plek kwam te rijden. Ondanks aandringen bij de nummer drie lukte het niet meer om die te passeren. Hij reed wel een PR met 59,94. In de D-finale viel de start van Max weer wat tegen, maar toen maakte hij zich even kwaad. Eerst passeerde hij de nummer twee door slim binnendoor te rijden, om vervolgens ook nog de rit te winnen.

Georgie Dalrymple schopte het bij de pupillen 3 ook tot de A-finale. Terecht. In haar serie reed ze vanaf de start weg bij de rest om met 20 meter voorsprong te finishen. In de halve finale was ze nog duidelijker onbetwist de beste. Ze startte furieus en reed de rest van het veld op een derde ronde. In de A-finale over 444 meter ging ze weer als een tornado van start. Dat leverde haar de tweede plek op. Maar Georgie wilde per se winnen. In de laatste ronde gooide ze alles in de strijd en nam ze risico. Jammer genoeg werd haar durf niet beloond. Ze maakte in haar ijver een paar misslagen, waardoor ze derde werd, met wel in een PR van 1.00.34.

Ted Dalrymple reed een degelijk toernooi. Valpartijen? Geen een! Snelheid? Behoorlijk. Hij verbeterde in zij heat bijna zijn PR. Dat mislukte doordat hij zijn versnelling in de laatste bocht moest bekopen met een misslagje. Die kostte hem een toptijd en de derde plek. In de halve finale zat hij zijn tegenstanders op de hielen en reed hij mooie bochten, maar werd hij toch vierde. In de finale (444 meter) vocht Ted als een beer. Vanuit de derde positie rukte hij op naar de tweede plek, maar verloor die positie helaas in de laatste ronde. Ook hier verbeterde hij bijna zijn PR.

In de relay gaf het gelegenheids kwartet Jeroen, Max, Kay en Georgie zijn visitekaartje af. Georgie maakte zich vooraf wat zorgen over de wissels, maar het samenspel ging heel goed. Geholpen door de anderen kwam ze op tijd in de baan en mede daardoor werd het een soelen en snelle race, die heel leuk was om naar te kijken. Het resultaat mocht er ook zijn: tweede en voor de nummers drie en vier.

Uitslag 4e regiowedstrijd Alkmaar

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords