Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsNiels Kerstholt gehuldigd als erelid

Niels Kerstholt gehuldigd als erelid

Niels Kerstholt erelid HVHWDen Haag, 30 januari 2011. Shorttracker Niels Kerstholt ontving tijdens de finale van de KNSB-cup uit handen van HVHW voorzitter Rob Metkemeijer het erelidspeld. Hiermee is Niels de eerste shorttracker die, in navolging van o.a. de langebaners Bart Veldkamp en Ben van der Burg, de speld ontvangt. Ereleden worden op voorstel van het bestuur bij besluit van de Algemene ledenvergadering benoemd tot erelid van de vereniging. De voordracht vindt plaats, omdat zij van bijzondere betekenis zijn geweest voor de vereniging.

Thumbnail imageNiels Kerstholt ging ooit als 3 jarige peuter krabbellen op het ijs. Op zijn twaalfde jaar begon hij met langebanen maar constateerde na een tijdje dat dit niet zijn ding was. Hij overdacht rugby maar na een uitnodiging om eens bij het shorttrack te kijken wist hij wat hij wilde....SHORTTRACK. Sindsdien ging het hard. Op 16 jarige leeftijd werd Niels al Nederlands Kampioen bij de junioren B.

Niels KerstholtVan 2006 t/m 2009 werd Niels vier maal op rij Nederlands Kampioen bij de senioren. Bij deelname aan NK's, EK's, WK's, Worldcups en twee maal de Olympische Spelen (Turijn en Vancouver) werden diverse successen geboekt met name op de relay. Tijdens het EK 2008 in Ventpils behaalde Niels het goud op de 1000m en het zilver in het eindklassement. Ook dit jaar werd nog goud binnen gehaald op de relay tijdens het EK 2011 in Heerenveen.

Niels Kerstholt is in het bezit van de Nederlandse records op de 1000m (1.25.288) en de 3000m (4.44.902) en is samen met Daan Breeuwsma, Sjinkie Knegt en Rudy Koek recordhouder op de 5000m aflossing (6.45.534).

Niels is voor de jeugd erg toegankelijk en velen staan op de foto met hem of hebben een handtekening op hun helm, pak of trainingsjack. Veel kinderen herinneren zijn clinics en dan met name de helm-op-ijs oefening die hij in 2007 (zie filmpje rond 5:30) introduceerde. Slechts een enkeling wist hem dit na te doen en nog steeds probeert de huidige generatie pupillen anno 2011 dit kunstje ook eens te flikken. Ook zijn optredens in de media zorgde voor veel positieve publiciteit.
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords