Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsLara van Ruijven Zilver 500m WK Junioren

Lara van Ruijven Zilver 500m WK Junioren

Bron: KNSB  Lara van RuijvenCourmayeur – de Naaldwijkse HVHW-ster Lara van Ruijven is bij de wereldkampioenschappen voor junioren als zesde geëindigd. De 18-jarige shorttrackster pakte zaterdag belangrijke punten met het zilver op de 500 meter. Zaterdag had Lara met haar tweede plaats op de 500 meter een primeur. De zilveren medaille was de eerste individuele medaille op het mondiale juniorenkampioenschap voor Nederland.

Lara van Ruijven (zaterdag)
De 18-jarige schaatsster uit Jong Oranje had een medaille zelf ook niet verwacht. “De finale was al mooi, dat had ik niet gedacht”, reageerde Van Ruijven, die in de halve eindstrijd kon profiteren van een valpartij. In de finale reed Van Ruijven achter de Italiaanse Martina Valcepina naar de tweede plaats op de sprint. De eerstejaars A-juniore lag na de start vierde, maar schoof in de laatste bocht op naar het zilver. “Die Chinese meiden waren aan het rommelen. Ik kon ze mooi binnendoor pakken”, analyseerde Van Ruijven haar race. “Ik kan het nog niet geloven. Dit is echt gaaf.”

Nederlands succes
Het zilver van Van Ruijven is het eerste Nederlandse succes op een individuele afstand bij de wereldkampioenschappen voor junioren. In 2006 pakte de Nederlandse shorttrackploeg voor het laatst eremetaal. Freek van der Wart, Jorrit Oosten en Rutger Straathof reden toen naar het brons op de aflossing.

In het klassement steeg de Zuid-Hollandse naar de  vijfde plaats. “Hopelijk kan ik zondag een mooie plek in het klassement vasthouden en de superfinale rijden. Met finalepunten sta je gelijk hoog”, keek Van Ruijven vooruit.  In de superfinale over 1500 meter komen de beste zes rijders uit het klassement in actie. Valcepina, bij de Europese kampioenschappen in Heerenveen tussen de senioren al goed voor brons, gaat bij de meisjes aan de leiding. Tweede staat de Zuid-Koreaanse Hee Jung Cheon, die vrijdag de 1500 meter op haar naam schreef.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords