Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsSpeculaascup met clubrecord voor Danique

Speculaascup met clubrecord voor Danique

Speculaascup HasseltEen nieuw clubrecord, veel vreugde, grote en kleine tranen, tien keer een PR-verbetering, veel gezelligheid op en naast de baan en twee podiumplaatsen aan het eind van het toernooi. Het tweedaagse shorttrackfestijn in Hasselt op 26 en 27 februari om de Speculaascup had ook dit jaar weer alles.

Speculaascup Hasselt 2011We waren in Hasselt met een kleine ploeg van HVHW: de pupillen, Avalon Aardoom, Danique van Lobenstein, Kay Huisman en Max van Wijk en junior Sara Rog. Sara logeerde bij de Friese enclave. De zeven begeleiders en de vier pupillen vormden een ijzersterk HVHW-elftal, waar als vanzelf Emma van Zuijlen (DKIJV) en Linda de Groot (IJA), Constanze Kluijvers en hun begeleiders bij aansloten. Punt van samenkomst in de kleedkamer was de inmiddels tot clubicoon verheven koffiemand van Arnold en Kristèl van Wijk. Met de cake en appeltaart die van links en rechts werden bijgedragen zaten we helemaal goed.

Het was dus heel gezellig, maar het ging om de sport en we beginnen meteen maar met de grootste klap: Lara van Ruijven is haar clubrecord op de 333 meter bij de pupillen 2 kwijt! Danique scherpte het record uit 2004 met 1.04 seconde aan. Timing kan Danique niet worden ontzegd: Lara had net als eerste Nederlandse een individuele zilveren plak gepakt bij een WK-junioren, dus die kon het verlies van het clubrecord wel hebben, bovendien verbeterde Lara haar clubrecord op  de 500m en die bij de senioren welke sinds 2002 op naam van Laura van Velzen stond.

Speculaascup Hasselt 2011Danique was van onze pupillen de enige die zondag het podium haalde. Vanaf de eerste race op zaterdag reed ze scherp. Ze verbeterde deze dag op de 500 meter haar PR met 0,124 seconde en bereikte de A-finale waarin ze tweede werd . In haar slotrit van zaterdag, een heat over 333 meter, leverde winst en een PR op van 38.395. Speculaascup Hasselt 2011Op zondag maakte ze het karwei af. In haar halve finale reed ze het nieuwe clubrecord; in de finale moest ze de winst laten aan een sterke Britse. In de superfinale over 1000 meter ging Danique van kop af en vloerden haar concurrenten elkaar in hun strijd om de tweede plek. Danique won de finale en eindigde daarmee als eerste bij de D-pupillen.

Speculaascup Hasselt 2011Pechvogel van HWHV was Avalon. Zij was zaterdag op koers om het Danique heel lastig te maken. Haar heat ober 500 meter won ze in een scherpe tijd met Thumbnail imageLinda de Groot in haar kielzog. In de halve finale lag ze mooi tweede, maar viel ze lelijk in de bocht en kon ze niet verder rijden. De vrees voor een botbreuk bleek gelukkig ongegrond, maar haar toernooi zat erop. Met een ingezwachtelde enkel maakte ze nog wel het gezamenlijke, gezellige, soms wat chaotische diner bij de Pizza Hut mee.

Speculaascup Hasselt 2011Kay reed zaterdag bij de D-junioren een serie degelijke races op de 500 meter in een veld met in elke race veel onderlinge strijd. Met een tweede, vierde en tweede plek bereikte hij de C-finale. Daarin wist Speculaascup Hasselt 2011ij lang de tweede plek te houden, maar door ademnood moest hij die plek vlak voor de finish afstaan en werd hij vierde. Hij sloot de zaterdag af met een PR op de 333 meter van 38.167, 1,75 seconde sneller dan hij ooit reed. Zondag scherpte hij zijn PR nog twee keer aan. Eerst in de halve finale tot 37.842, waarna hij in zijn C-finale dankzij een mooie ‘pinda’-inhaalactie tweede werd en de klok liet stoppen op 37.579.

Speculaascup Hasselt 2011Max vocht als altijd voor elke centimeter bij de E-junioren. In zijn heat over 333 meter werd hij vierde, na felle strijd om de derde plek. Door een missertje kon hij pas weer het ijs op in de finale van die afstand. Thumbnail imageax zette zijn frustratie om in een geweldige race. Hij denderde in 41.898 naar een PR dat 2,2 seconde sneller was dan zijn oude tijd. Met een bijna-PR van 29.178 op de 222 meter sloot Max zijn dag in stijl af. Op zondag liet hij weer PR’s optekenen. Eerst ging er in de kwartfinale 0,22 seconde af, daarna in de halve finale nog eens 0,2 seconde: 28.720. Hij reikte tot de D-finale, die geen PR, waar wel de ritwinst opleverde. 

Speculaascup Hasselt 2011Sara moest het op zaterdag doen zonder de verbale steun van de HVHW-pupillen en hun ouders. De pupillenwedstrijden zaten erop toen de junioren aan de beurt waren en wij gingen eten. Maar, we hebben het zondag meer dan goed gemaakt en Sara heeft ons rijkelijk beloond. Ze acteerde in een veld waarin A-, B- en C-junioren samen reden. Hoewel ze C-junior is, had ze zich ingeschreven bij de B-junioren. Dat was bepaald niet te hoog gegrepen. Speculaascup Hasselt 2011Op zaterdag stond ze op de 1000 meter in de A-finale dankzij een eerste plek in de heat en een tweede plek in de halve finale. In die A-finale werd ze derde; let wel tussen ook A-junioren. Ze sloot de dag af met een tweede plek in de heat over 500 meter. Vervolgens zagen we Sara op zondag in het gemengde veld tweede worden in de halve finale over 500 meter en derde in de A-finale. Dat leverde haar een plek op in de Superfinale over 1500 meter, waarin ze derde en de beste B-junior werd. 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords