Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsPR-regen bij shorttrack demowedstrijd Haarlem

PR-regen bij shorttrack demowedstrijd Haarlem

Vier van onze HVHW-pupillen hebben zondag 13 maart meegewerkt aan een zeer geslaagde shorttrackdemonstratie in Haarlem. Ze willen in de stad van schaatsgodin Yvonne van Gennip het shorttracken op de kaart zetten en daar werkten Ted en Georgie Dalrymple (pupillen 3), Max van Wijk (pupillen 2) en Kay Huisman graag aan mee.

Prijzen waren er niet te verdienen, maar ons kwartet kon in een gezellige omgeving wel ieder drie wedstrijdjes rijden. En, geen onprettige bijkomstigheid, het ijs was buitengewoon goed.

Dat bleek al meteen toen Kay als eerste op het ijs kwam. Hij won zijn heat over 500 meter in 54.17, ruim 2,5 seconden onder zijn PR. In zijn halve finale deed hij het iets rustiger aan qua tijd (54.81), maar hij stelde wel zijn plaatsje in de A-finale zeker. Daarin trof hij zijn schaatsvriend Gilian Goud van Alkmaar, de dit jaar absoluut sterkste A-pupil in het regiocircuit. Kay haakte na de start meteen aan en liet zich zo ver mogelijk meeslepen door Gilian. Dat betaalde zich uit: Gilian won de race, Kay scherpte zijn PR aan tot 54.00. 

Max, Georgie en Ted reden ook razend rappe tijden. Ze zaten alle drie in de gecombineerde pupillen 2/3-klasse die drie keer een 444 meter te verwerken kreeg. De onderlinge verschillen in deze klasse waren soms groot: jong en iets ouder reed tegen elkaar en sommigen begonnen net met shorttracken, terwijl anderen al wedstrijdervaring hadden.

Bij de HVHW´ers leverde het gemengd rijden verrassende ritten en inzichten op. Max reed gedegen en snel. Een PR was al zeker, omdat hij nog geen PR had staan op die afstand. Max liet de eerste de klok stoppen op 56.64, omdat in de halve finale nog 0.12 seconde sneller te doen: 54.52.

In de finale zat dat er niet in. Die rit zat vol strijd om de ereplaatsen. Max werd in die rit keurig tweede in 55.39, maar Georgie (pupil 3) zorgde voor een aangename verrassing. In haar heat had ze haar kwaliteit al getoond door meteen 4,2 seconde van haar PR te schaven. In in de halve finale reed ze daar maar 0,2 seconde boven.

In de finale trok Georgie zich niets aan van leeftijdsverschillen of reputaties. Volle bak ging ze de strijd aan met de nummers 2 en 3. Ze passeerde Max en een andere tegenstander zelfs bijna, maar moest hen in de bocht toch laten voorgaan. In de slipstream van Max werd ze vierde in 55.76.

Ted was ook sterk op dreef. Hij bereikte de B-finale. Ongeacht het resultaat daarin kon de dag al niet meer stuk, want in de heat verpulverde hij zijn oude PR van 1.12.99 door 1.04.34 te laten klokken. Ruim 8,5 seconde eraf! In de finale bleek dat het toch nog wat sneller kon. Ted finishte als derde en bleek met 1.02.69 nog weer ruim anderhalve seconde harder gereden te hebben.

In de afsluitende relay vulde Georgie het team van YVZ aan. In een soepele race werden de 2000 meter afgelegd in 4.14.83. Ted en Max traden samen aan met twee YVZ’ers. Zij kwamen tot een tijd van 4.25.25.

Bij de pupillen 1 werd een gelegenheidsteam geformeerd: de vier A-finalisten. Kay, Gilian, Constanze Kluivers (YVZ) en Esmée Messemaker (IHCL) zouden samen een mooie demonstratie van snelheid, timing en coördinatie kunnen geven. Die missie slaagde, al hadden Kay, Constanze en Esmée nog nooit met Gilian in een team gereden. Het was een mooie race met snelle rondjes en mooie aflossingen. De eindtijd, 3.33.68, mocht er ook zijn. Ze verbeterden daarmee alle vier hun PR met minstens 17 seconden.

Foto's Demowedstrijd Haarlem (fam. van Wijk)

Uitslag wedstrijd Haarlem

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords