Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsGeslaagd clubkampioenschap shorttrack

Geslaagd clubkampioenschap shorttrack

Clubkampioenschappen Shorttrack 2011Races die van kop af werden gewonnen. Valpartijen. Spectaculaire inhaalacties en –races. Tactische manoeuvres. Verbeten strijd. Opzwepend speakerwerk van David den Braver. Hartstochtelijk meelevende familie. Applaus. Bewondering. Veel bewondering. En natuurlijk vermoeidheid. Maar ook tevredenheid en rode konen onder twinkelende ogen.

De strijd om de clubkampioenschappen shorttrack van HVHW, YVZ en DKIJV was maandag 14 maart zowel op als naast het ijs een feestje. Het deed een beetje Olympisch aan. Alle 34 pupillen die meededen – beginner, debutant of al wat ervarener – reden voor wat ze waard waren en mochten zich held voelen. Naast leuk en gezellig was het – ook in dat opzicht ging de vergelijking met het Olympisch festijn op – natuurlijk ook een wedstrijd om de prijzen. We lopen de HVHW’ers even af.

CK ST LaraBij de pupillen 3 – die een 222, 333, 444 en 500 meter reden - was Georgie Dalrymple oppermachtig. Alle vier de afstanden waren een prooi voor haar. Ze bleek meteen een grote kanshebber om woensdag 16 maart combikampioen langebaan-shorttrack te worden. Lara van Hassel, nichtje van Jaimy, debuteerde uitmuntend. Behoorlijke snelheid, stabiel op de ijzers staand bleek ze goed voor zilver. Het brons ging naar gastrijdster en debutante Kirsi Hogerveen.

CK ST Ted DalrympleBij de jongens pupillen 3 was de spoeling dun: Ted Dalrymple reed als enige in die klasse, maar vergis je niet: hij vocht elke race als een beer om zo dicht mogelijk achter zijn zus te eindigen. Dat lukte: alle keren finishte hij als tweede

CK ST 2011Danique van Lobenstein was enkele maten te groot voor de andere dames pupillen 2. Ook zij aast op het combikampioenschap. Ze kon ingehouden rijden om haar races te winnen. Achter haar vocht Demi Exterkate vier wedstrijden lang sportieve robbertjes uit met YVZ’ ers. Het gaat soms nog wat wild, ze viel een keer, stond weer op en reed weer volle bak. Met onder meer een tweede en een vierde plek was het zilver haar deel. Samantha Ende debuteerde met een val in haar eerste rit, maar ze won de B-finale over 444 meter. Met nog een derde plek en vijfde plek verdiende ze het HVHW-brons. Vierde werd Emma Mousset.

CK ST 2011Bij de mannen pupillen 2 gingen drie rijders de strijd aan. Debutant Thom van der Griendt doet pas een paar weken mee en hij had nog wat moeite met de speciale shorttrackschaatsen. Thom viel een paar keer. Maar opgeven? Nooit. Hij bleef rijden. In zijn tweede rit werd hij tweede en in de derde rit derde. Het brons was voor hem. Thomas Jansen rijdt ook pas sinds dit jaar mee. Hij maakt dankzij zijn constante optreden kans op eremetaal bij het combikampioenschap. In zijn eerste rit werd hij vierde, maar de B-finale over 444 meter won hij. Dankzij nog een derde plek plus een vijfde plek in de finale waarin 8 rijders streden, legde hij beslag op het zilver.

Ck ST 2011Sterkste en meest ervaren HVHW-man in deze categorie was Max van Wijk. Na op zijn sloffen zijn heat over 333 meter te hebben gewonnen, werd hij in de A-finale over 444 meter derde achter twee Zoetermeerders. In zijn heat over 500 meter had Max wat geluk: door een val van de koploper in de slotfase won hij deze race. De finale – waarin alle 8 de pupillen 2-rijders acteerden – finishte Max sterk als tweede. Het geheel was goed voor goud.

CK ST 2011Bij de meiden pupillen 1 kon Avalon Aardoom vooraf het goud al ophalen, maar dat deed ze natuurlijk niet. Onze frêle wervelwind ging vol overgave de strijd aan met de Zoetermeerse en Delftse concurrentes. Met overmacht won ze zowel de rit over 500 meter als de 666 m., 777 m. én de kilometer. Meer dan verdiend goud dus.

CK ST 2011Onze drie pupillen 1-mannen maakten er met het kwartet Zoetermeerse rijders een mooie strijd van. Debutant Jordy Blokland trof het niet. Hij is al sterk op de langebaan, maar heeft pas een paar keer op het kleine baantje geoefend. Jordy reed ook nog eens tegen al behoorlijk ervaren shorttrackers en was niet helemaal fit. Ereplaatsen zaten er voor hem niet in, maar hij reed vier stabiele ritten, viel niet en haalde HVHW-brons. Bij het combikampioenschap zit er misschien nog goud of zilver in.

CK ST 2011Dan moet Jordy wel afrekenen met Jeroen Kruijswijk en Kay Huisman. Dit duo trof elkaar in drie van hun vier ritten. Jeroen hijgt Kay in de nek, maar Kay was deze avond sterker. In de heat over 500 meter en de finale over 666 meter won Kay van kop af, met Jeroen als duidelijke tweede. Ze wonnen elk hun heat over 777 meter, waarop ze in de finale over de kilometer elkaar weer troffen.

Ons lepe duo liet een Zoetermeerse collega zes rondes lang het kopwerk doen, waarop Kay er vandoor ging, met Jeroen vlak achter zich. Er ontstond een gaatje en het leek beslist, maar Kay gleed weg en Jeroen flitste erlangs. Plus een Zoetermeerder. Kay stond gauw op en trakteerde zichzelf en het publiek op een inhaalrace. De Zoetermeerder werd teruggepakt, maar op Jeroen kwam hij een paar decimeter tekort. Beiden kwamen lachend het ijs af. Het clubkampioenschap ging naar Kay, het zilver naar Jeroen.

Foto´s HVHW Clubkampioenschappen Shorttrack 2011 
Uitslag HVHW Clubkampioenschappen Shorttrack 2011
Protocol HVHW Clubkampioenschappen Shorttrack 2010  (let op finale rit pup 3 = 333m ipv 500m)

ckst2011-pup3m ckst2011-pup2m ckst2011-pup1m
CK pup3  Georgie Dalrymple CK pup2 Danique van Lobenstein CK pup1 Avalon Aardoom
ckst2011-pup3 ckst2011-pup2 ckst2011-pup1
CK pup3  Ted Dalrymple CK pup2 Max van Wijk CK pup2  Kay Huisman
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords