Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsArie Ravensbergen bokaal 2011, shorttrackers scoren in Leiden

Arie Ravensbergen bokaal 2011, shorttrackers scoren in Leiden

Arie Ravensbergen Bokaal 2011Voorjaar. Het einde van het schaatsseizoen dat eraan komt. Het was zaterdag 19 maart in Leiden bij de shorttrackwedstrijden om de Arie Ravensbergen Bokaal aan bijna alles te merken. Stralende zon, ouders die zich er tussen de races steeds even in wilden koesteren, rijders die na hun race snel buiten gingen spelen, tamelijk zacht ijs, matige tijden.

Aan alles was het te merken. Of nee, aan bijna alles. Of eigenlijk: aan alles er omheen, maar niet aan dat waar het om ging: de strijd op het ijs. Want op tamelijk zacht ijs en met weinig uitzicht op toptijden kun je nog wel met je hele ziel en zaligheid proberen races en het klassement te winnen. En dat hebben onze zes HVHW-rijders – Georgie en Ted Dalrymple, Max van Wijk, Danique van Lobenstein, Jeroen Kruyswijk en Kay Huisman - zaterdag in Leiden gedaan.

Als club werden we tweede, dus grepen we net naast de bokaal. Dat was een bijzonder goede prestatie. Onze zes rijders namen het op tegen clubs die soms wel het dubbele aantal rijders op het ijs hadden. Veel klassementspunten werden dit keer gescoord door Jeroen, Kay en Danique. Samen wonnen deze drie de relay in een bloedstollend spannende en mooie race. Kay en Danique wonnen ook individuele prijzen.

ARB2011Max van Wijk reed in een immens en sterk pupillen 2-veld (23 rijders). Hij begon goed met een derde plek in de heat. Zijn tijd was goed voor plaatsing in de snelste helft van het veld. In de kwart finale trof Max een heel sterk veld, waarin hij ondanks verbeten jagen vierde werd. Hij keerde het tij in de halve finale. Met een geleende bril had onze Lierenaar blijkbaar beter zicht op zijn concurrenten, die hem ook nog een handje hielpen. De nummers 1 en 2 hadden het zo met elkaar aan de stok dat ze vielen en Max vanuit hun slipstream de winst kon pakken. In zijn C-finale met vier tegenstanders vocht hij lang om de derde plek, maar hij redde dat niet. Al met al een 12e plek. 

ARB2011Ted Dalrymple (pupillen 3) begon in een sterke heat met concurrenten uit Friesland en Overijssel. Hij kon de nummer 3 goed volgen, maar passeren lukte niet. In zijn halve finale liet Ted al zien wat we de komende wedstrijden vaker zouden kunnen verwachten: aanvallend rijden en spectaculaire inhaalacties. Hij veroverde vanuit de derde positie met een mooie, gecontroleerde inhaalactie de tweede plek. In de laatste bocht ging hij helaas onderuit en daarna vlak voor de finish nog eens, maar de toon is gezet. Hij maakte dat waar in zijn D-finale. Vanuit positie 4 rukte hij op naar de 3e plek, naar de 2e plek en ja, hij veroverde ook de kop, om winnend over de streep te gaan.

ARB2011Zus Georgie Dalrymple (pupillen 3) had de pech dat ze in de heat, strijdend om de 2e en 3e plek, viel. In de resterende halve ronde kon ze dat niet meer rechtzetten. Een topklassering zat er daardoor op deze dag niet meer in. Revanche nemen en laten zien dat ze echt snel is, dat kon natuurlijk nog wel. En dat was dan ook precies wat ze deed: in de halve finale ging ze vanaf de start aan kop en de rest kwam er totaal niet meer bij. In haar C-finale deed ze het anders. Vanuit de tweede positie ging ze er na twee ronden vandoor en liet de eerste plek niet meer los.
 
ARB2011Jeroen Kruyswijk reed in zijn heat heel bekeken. Vanuit de ongunstige vierde startpositie stoof hij al voor de bocht naar de 3e plek. Met een inhaalactie binnendoor stelde hij de 2e plek en uitzicht op dagsucces veilig. Uit de andere heats bleek wel dat er bij de pupillen 1 deze dag een sterk veld was. Jeroen had dan ook een zware halve finale. Na de start veroverde hij wel de 2e plek, maar die raakte hij kwijt. Ondanks een goede finish bleef hij 3e. Zijn B-finale was een herhaling van dat scenario. Na een matige rukte hij wel op naar de 2e plek, maar kwam er toch iemand binnendoor waardoor hij als 3e finishte en 7e van de dag werd.

ARB2011Kay Huisman trad in hetzelfde sterke veld aan en toonde dat hij sterke weken doormaakt. In de heat pakte hij met een felle start meteen de kop en kon die makkelijk vasthouden tot de finish. De halve finale was bijna een herhaling van het script. Kay moest er harder voor werken om de rit te winnen, maar hij bleef ontspannen, bijna 'swingend' rijden. In de A-finale kwam het aan op vechten, want hij had een matige start en zat daardoor meteen achterin. Kay hield vertrouwen en ging in de aanval. De eerste poging binnendoor mislukte, maar bij de tweede aanval lag hij 3e en een halve ronde later reed hij 2e. Die plek hield hij vast. Zilver was zijn deel.

ARB2011Danique van Lobenstein rijdt dit jaar in de regiocompetitie in de top van de pupillen 1, maar streed in Leiden op grond van haar leeftijd bij de pupillen 2. In haar heat reed ze eenvoudig van kop af naar de ritwinst. In de halve finale moest ze na een slechte start even flink aan de bak. Op kracht, techniek en souplesse ging ze buitenom, waardoor ze ook deze rit won. In de A-finale startte ze weer matig en kwam als 2e uit de eerste bocht. Weer zette ze de turbo aan en soepel reed ze buitenom naar de kop. Vervolgens sloeg ze een gat van een meter of 20, waarmee ze toonde duidelijk de beste van de dag te zijn. Voor haar was dus de gouden medaille.

Relay
Relay pup 2Het feest was na de individuele ritten nog niet op. Met twee teams namen we deel aan de relay (aflossingsrace) over 2000 meter. Het team van Ted, Georgie en Max reed een gedegen wedstrijd, maar in het grote veld met ook oudere pupillen kwamen ze er qua tijd niet aan te pas. Gekoerst werd er wel goed, met meestal soepele wissels, geen valpartijen en ook nog een mooie tijd van 4.36,84. Ted heeft daarmee een tijd om voortaan op te kunnen jagen.


Spektakel
Relay pup 1De relay van Jeroen, Kay en Danique werd een spectaculaire slotakkoord van deze leuke dag. Snel, mooi schaatswerk en ongekend spannend. Het slot leek een beetje op de finale 1000 meter van de maandag ervoor tijdens het clubkampioenschap. Danique begon meteen goed door tussen de jongens als een kerel te starten. Twee van de drie jongens naast zich liet ze al voor de eerste bocht haar hielen zien. Vervolgens begon de jacht op het team van Brabant.

Rauwe kelen
Relay pup 1 jongensHet Brabantse trio kwam niet weg. Sterker: Jeroen, Danique en Kay kropen dichterbij en vervolgens was het ronde na ronde stuivertje wisselen. De beslissing viel pas in de laatste twee a drie ronden. Jeroen lanceerde Kay mooi en die ging op jacht naar Brabander Hilco Heijnen. Net als tijdens het clubkampioenschap wist Kay het gat van zeker 20 meter te verkleinen, maar zou het snel genoeg gaan voor de ritwinst? Relay winst voor HVHWHet werd heel, heel spannend en beide rijders bleven mooi en snel rijden. We hebben op en naast de baan onze kelen rauw geschreeuwd, alles leefde mee en waar Kay tijdens het clubkampioenschap 2 à 3 decimeter tekort kwam op Jeroen, wist ons drietal Brabant nu met die paar decimeters te verslaan. Goud.

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords