Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsRegiofinale 2011 (Sebra Sports Cup) Eindhoven, Vijf shorttrackers op erepodium

Regiofinale 2011 (Sebra Sports Cup) Eindhoven, Vijf shorttrackers op erepodium

Regiofinale 2011De regiocompetitie shorttrack 2010-2011 was bijzonder succesvol voor HVHW. Na de vijfde en laatste serie wedstrijden stonden zondag 20 maart in Eindhoven vijf van onze zeven rijders op het ereschavot. Avalon Aardoom werd regiokampioen bij de pupillen 1. Ondanks ons relatief kleine aantal rijders gingen we ook nog bijna aan de haal met de bokaal voor de beste club.  ´t Scheelde een haartje.

Thumbnail imageDe spanning was in Eindhoven geregeld van de gezichten af te lezen. Er stond dan ook heel wat op het spel. Vijf van onze zeven rijders hadden een ereplek te verdedigen of zicht op het podium en uiteraard wilde iedereen een goede wedstrijd rijden en liefst nog iets in het klassement stijgen. Er waren ups en downs deze dag, maar er is voor elke meter geknokt. En het resultaat mocht er zijn: iedereen hield zijn plek in het klassement of steeg een of meerdere plaatsen.

Regiofinale Eindhoven 2011Voor Jeroen Kruijswijk stond er relatief weinig op het spel. Als eerstejaars pupil 1 stond hij aan het begin van de dag op een 7e plek. Onze immer ontspannen ogende en soepel rijdende troef reed een rappe 500 meter-heat. Hij kwam als tweede uit de eerste bocht, nam de kop over, maar moest die weer afstaan aan Brabander Max Voulon, een van de podiumkandidaten. Het veld viel uiteen en Jeroen werd in 57.360 (net boven zijn PR) keurig tweede en hield dus zicht op een hoge dagklassering.

In zijn halve finale over 777 meter deed Jeroen het op het oog minder goed. Aanstaand kampioen Gilian Goud sleurde het veld uiteen, waarbij Jeroen een eindje achter de nummers 2 en 3 kwam te rijden. Hij finishte als vierde, maar wel in een PR van 1.30.260, een verbetering niet minder dan 3 seconden. In de B-finale over 1000 meter leverde Jeroen elke meter strijd. Liggend in tweede positie kroop bij naar de koploper toe, maar ondanks een paar pogingen die te passeren, lukte het net niet de rit te winnen. Hij miste op 0,1 seconde zijn PR, maar schoof dankzij zijn prestaties op deze dag op van de 7e naar de 6e plek in het eindklassement.

regiofinaleKay Huisman stond aan het begin van de dag 4e in het klassement bij de pupillen 1. Het gat met nummer 3 was te overbruggen en Kay had na een superweek veel vertrouwen. Strijd dus. In de heat over 500 meter reed hij van kop af naar de ritwinst in ook nog een snelle tijd: met 54.71 de vijfde 54-er in een week. In de halve finale trof Kay Max Voulon, de nummer 3 in het klassement en de te kloppen man. Kay startte op kop en Max Voulon schoof achter hem op van de 3e naar de 2e plek. Door een iets wijder bochtje van Kay en een demarrage van de nummers 2 en 3 reed Kay ineens als derde. Dat pikte hij niet. Met twee felle inhaalacties binnendoor eiste hij binnen één ronde de koppositie weer op, waarna hij winnend over de streep ging.

Kay 3eIn de finale – ook weer tegen Max Voulon - moest het gebeuren. Gilian Goud ging er als aanstaande kampioen meteen vandoor. De echte strijd ontstond achter hem in het groepje van vier rijders. Kay reed daar op kop, ging in een hoog tempo rijden en hield de deur goed dicht. Achter hem vochten Max Voulon en een Brabantse teamgenoot een robbertje uit, waarbij Max viel. Kay finishte als tweede in een PR van 1.52,130 (zes! seconden eraf) . De 4e plek van Max Voulon bleek voor Kay genoeg om 3e te worden in het eindklassement.

Regiofinale 2011Op de schouders van Avalon Aardoom stond zondag grote druk. Zij prijkte aan het begin van de dag bovenaan de ranglijst van de pupillen 1, maar de concurrentie was sterk. In haar heat over 500 meter klopte ons hart in onze keel. Avalon zette haar punt in het ijs, maar waar ze in Hasselt vervolgens lelijk viel, hield ze nu stand en reed ze naar een veilige tweede plek. In haar halve finale over 777 meter liet ze zien een ware leider in het klassement te zijn. Vanuit startpositie 4 pakte ze al in de bocht de 3e plek. Daarna schoof ze in het zeer compacte veld op naar positie 2. Het werd toen dringen en wringen. Op het moment dat Avalon de kop leek te pakken, klapte ze – vanaf de kant gezien – ineens dicht. Het bleek dat ze een ongelukkige tik op haar kaak had gehad. Ze werd vierde.

Thumbnail imageHierdoor haalde Avalon  de A-finale niet. Het liep uiteindelijk voor het regioklassement toch goed voor haar af. In de B-finale over 1000 meter reed ze drie rondjes rustig op de 3e plek, om daarna op te schuiven naar de 2e plaats. Met nog twee rondes te gaan nam ze de leiding en won de rit. Die B-finale winst was voor Avalon voldoende om gehuldigd te worden als regiokampioen.

Regiofinale 2011Danique van Lobenstein reed dit jaar als pupil 2 dankzij dispensatie bij de pupillen 1 en het moet gezegd: dat deed ze indrukwekkend. Bij aanvang van de dag stond ze op ‘brons’. Ze moest dus aan de bak: misschien was ‘zilver’ nog mogelijk en ze moest in elk geval die derde plek behouden. Van spanning was bij Danique overigens weinig te merken. Haar heat over 500 meter won ze vanuit de ongunstige startpositie 4 tamelijk gemakkelijk in een snelle 56,54, vlak boven haar PR. In de halve finale over 777 meter ging ze als een komeet. Na de start lag ze tweede en viel het veld uiteen. Danique kroop naar de koploper toe, passeerde die overtuigend binnendoor en won de rit in een PR van 1.26,760.

Ze had daarmee haar plek in de A-finale verdiend. In die eindstrijd over 1000 meter pakte Danique meteen de kop, maar het veld bleef heel dicht bijeen. Danique liet zich vervolgens een beetje verrassen waardoor ze ineens op de 3e positie kwam te zitten. Geen nood: met een bekeken inhaalactie won ze een plekje terug. Ze finishte als tweede. Met die prestatie schoof ze in het eindklassement van de competitie op van de 3e naar de 2e plek.

Regiofinale 2011Max van Wijk leek deze dag een beetje in de schaduw van onze kanshebbers op eremetaal te acteren. Hij rijdt dit jaar in een sterk veld van 17 jongens en stond aan het begin van de slotdag 12e. Dat kon beter, wist Max en wisten wij. Hij startte zijn heat over 333 meter wat slapjes, waardoor hij als vierde en laatste de bocht in ging. Toen zagen we de ons bekende Max weer: vechten voor elke meter en elke plek. Hij herstelde met een inhaalactie een deel van de schade en finishte als derde in een nieuw PR van 41,39.

Een tipje van Bert  - ‘Je moet bij de start meteen knallen zoals je daarnet deed bij het inhalen’ – deed wonderen in de halve halve finale over 444 meter. Max pakte de kop en liet het gevecht om de plaatsen 2 en 3 een eindje achter zich. Toen dat duo viel, bleef Max onverstoorbaar doordieselen naar de ritwinst. In de C-finale kwam het er op aan om de volle 500 meter te bikkelen. Max pakte de kop, maar had een tegenstander die als een terrier in zijn nek zat. Max capituleerde niet: hij reed naar de ritwinst én scherpte zijn PR aan tot 1.01.60. Met dat resultaat maakte Max in de eindrangschikking van de regiocompetitie een sprong van de 12e naar de 8e plaats.

Regiofinale 2011Spannend was het ook voor Georgie Dalrymple. Zij stond bij aanvang van de slotdag 2e in het klassement bij de pupillen 3. En ze is in de loop van het seizoen heel veel sneller geworden. Het begin was uitstekend: in de heat over 222 meter ging ze meteen aan de leiding en die positie liet ze niet meer los. In de halve finale over 333 meter lag ze na de start 2e. In haar jacht op de koploper gooide ze alles in de strijd, maar verloor ze op het moment van passeren haar evenwicht en viel ze. Daardoor werd ze vierde en miste zo de A-finale.

georgie 2eIn de B-finale liet Georgie ondubbelzinnig zien dat ze ook volgend seizoen rekening met haar moeten houden. Vanaf de start nam ze duidelijk de leiding en vervolgens trok ze lekker door. Haar voorsprong op de nummer 2 liep daardoor steeds verder op. Ze finishte met een derde ronde voorsprong  op de nummer 2. In het eindklassement van de regiocompetitie werd Georgie tweede.

RegiofinaleTed Dalrymple had een heel goede dag. Onze jongste strijder stond bij de jongens pupillen 3 op de derde plaats. Wedstrijdspanning lijkt hij niet te kennen: hij gaat er gewoon elke wedstrijd met ziel en zaligheid in. In zijn heat over 222 meter waren de nummers 1 en 2 nog een maat te groot voor hem, maar keurig en snel rijdend pakte hij de 3e plaats in een tijd vlak boven zijn PR. In de halve finale – in de rit tegen onder meer zijn zus -  reed hij sterk. Eerst liet hij zich op de 3e plek meezuigen in de slipstream van zijn zus. Toen zij viel, reed hij onverstoorbaar door naar de 2e plaats.

Ted 3eDaarmee plaatste Ted zich voor zijn eerste A-finale! Daarin reed hij ab-so-luut niet naamloos mee, ondanks dat hij startte in de ongunstige positie 4 en het veld sterk was. Ted ging als vierde de bocht in, maar bedreigde wel steeds nadrukkelijker de nummer 3. Inhalen lukte net niet, maar Ted had al strijdend zo veel snelheid gemaakt dat hij zijn PR met 0,7 seconde bijstelde naar 1.01,96. Door zijn goede optreden hield hij de derde plek in het eindklassement van de regiocompetitie vast.

De koek was met deze individuele competitie nog helemaal niet op. Er werd deze dag ook nog een relay-competitie verreden met een heat en een heuse finale. Dat betekende spektakel. Max reed als pupil 2 mee in een pupillen 1-team van Zoetermeer en weerde zich flink. Mede door een valpartij lukte het dat team niet om in een finaleplaats te behalen.

Dat was wel weggelegd voor onze pupillen1-kanjers Avalon, Danique, Jeroen en Kay. Het laatste trio had de dag ervoor in Leiden bij de Arie Ravensbergen Bokaal een geweldige relay afgeleverd en dat smaakte naar meer. Ze reden in de heat niet vlekkeloos, maar snelden wel naar de tweede tijd (3.40,77) en dus naar een finaleplaats.

relayDe eindstrijd beloofde een fel gevecht te worden met het Brabantse team, dat in de heat 5 seconden sneller was geweest. Net als in Leiden en net als bij alle finales op deze dag vormden we als ouders een soort F-side. Overslaande stemmen, schorre kelen, we hadden het er allemaal voor over, want het moest: de strijd was ontzettend spannend. Eerst lag ons team tweede en het lukte vervolgens om Brabant te passeren en de kop te pakken. Het was soms dringen bij het wisselen, maar de aflossingen bleven goed. relayBrabant pakte de kop terug en liep iets uit, maar Danique, Kay, Jeroen en Avalon gooiden elke rondje weer alles in de strijd. Ze duwden elkaar keer na keer naar een snelle voortzetting en we kwamen weer wat terug. Uiteindelijk trok Brabant aan het langste eind en haalden we terechte, maar eervolle tweede plaats.

Uitslagen regiofinale Sebra Sports Cup 2011 Eindhoven
Eindklassement regiofinale Sebra Sports Cup 2011
Foto's regiofinale Sebra Sports Cup 2011

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords