Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsONK2011 Amsterdam verloopt anders dan gehoopt.

ONK2011 Amsterdam verloopt anders dan gehoopt.

Thumbnail imageAmsterdam, Jaap Edenhal - Op 9 en 10 april 2011 werd het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Dit was de laatste wedstrijd in Nederland. Volgende week nog de Closing Games in Turnhout en als laatste het Paastoernooi te Gent. Slechts 2 rijders aan de start in Amsterdam. Max van Wijk en Danique van Lobenstein. Voor beide verliep het toernooi niet zoals ze gehoopt hadden.

Thumbnail imageAl eerste verscheen Max van Wijk aan de start. Max had in Eindhoven flink op zijn start geoefend. In de heat kwam dit er niet echt uit, maar in de halve finale nam hij gelijk de koppositie in en stond die niet meer af. Max finishte als 1e maar wel ruim een seconde boven zijn PR. Dat moest beter vond hij zelf. In de finale een nieuwe poging. Opnieuw was Max flitsend weg. 4 ronden lang wist Max deze positie vast te houden maar in de laatste bocht kwam de Franse Shani Davis junior er overheen. Max finishte als 2e, opnieuw sneller dan zijn vorige rit maar nipt boven zijn PR.

Tussen de 500m en 333m was er een relay. Wegens gebrek aan rijders (4 rijders) konden Max en Danique niet meedoen met dit spektakel. Helaas liet de organisatie geen mix teams toe. Dit is een aandachtspunt. Kinderen vinden de relay prachtig en moeten dus ook in mix kunnen deelnemen buiten de prijzen om (als de tijd het toe laat). Geluk bij een ongeluk dat het prachtig weer was. De buitenbaan werd al snel door jeugd op waveboards in beslag genomen en werd er zelfs onderling een 400m wedstrijd gehouden.
 

Na een flinke pauze mocht Max aan de start van de 333m verschijnen. Een tweede plaats was goed voor de volgende ronde. De 1e dag zat er echter op. Op de terugweg nog even naar de KFC en dan naar bed om morgenochtend vroeg weer fit aan de start te verschijnen.

Thumbnail imageDanique van Lobenstein had het moeilijk. De heat kwam ze zonder problemen door (2e), maar wel met een matig tijd en dus een ongunstige startpositie. In de halve finale trof ze 2 kanonnen. De beste derde tijd was een escape en anders een PR of zelfs een CR, want die staat al sinds 2004. De start start verliep echter slecht en Danique kwam op de 4e positie te liggen. De Utrechtse Gioya Lancee hield de deur goed dicht. Danique klokte nog wel een 55,720 Goed voor een nieuw PR maar net 0,08 te kort voor een clubrecord. De 500m B-finale werd met een derde plek afgesloten. Net als Max werd na de relay de 1e rit van de 333m gereden. In de heats finisht Danique als 2e goed voor de halve finale in de A groep maar die volgt de volgende dag.

Onk 2e dag
Na een goede nachtrust vol goede moed naar Amsterdam voor de slotdag. Deze dag staan de 333m halve- en finalerit op het programma. Ook is er een superfinale. Maar daarvoor moet je wel in de A-finale hebben gestaan. Zowel Max als Danique hebben dit tot doel gesteld.

Thumbnail imageMax mag de spits afbijten. De jongens zijn rap weg en Max weet aan te sluiten. Het gaat snel, erg snel. Deze snelheid is Max niet gewend en het noodlot slaat toe. Max schuift onderuit en komt op zijn arm terecht. Ook zijn voorganger gaat onderuit. Na afloop krijgt Max, naar onze mening onterecht, ook nog eens een penalty op zijn naam. Kan het nog erger. Ja hoor dat kan. Max zijn arm zet op en voelt pijnlijk aan. De weg naar de EHBO wordt snel gevonden. Deze onderzoekt de arm en komt tot de conclusie dat er even een foto gemaakt moet worden in het ziekenhuis. Einde toernooi met de wetenschap dat je deze prachtige dag grotendeels in het ziekenhuis mag doorbrengen. Ook deelname aan de Closing Games is uitgesloten. Nu maar hopen dat het voldoende hersteld is voor het Paastoernooi.

Voor de kinderen een geluk dat de moeder van Max, niet vergeet de zelf gemaakte pannenkoeken achter te laten. Deze had Kristel beloofd voor als iemand een PR zou rijden. De kinderen vonden hem zalig (ik trouwens ook). 

Thumbnail imageVlak na Max moet ook Danique naar de start. Ook zij staat op scherp. Ze moet de beste 3e tijd rijden want haar tegenstandster zijn normaal gesproken een stuk sneller. Het is vrijwel een kopie van de rit van Max. Een turbo start, Danique weet voor eerst aan te haken maar ook zij kan nog niet met deze snelheid overweg. Een valpartij volgt met een flinke pijnlijke klap in de kussens. Ze blijft lang liggen en de wedstrijdleiding fluit de rit af vanwege de gevaarlijke ligplaats. Danique wordt vervolgens uit de race gehaald. Na enige tijd is weer opgeknapt zodat ze later op de dag nog wel de finale kan rijden. In de finale pleegt Danique echter een overtreding en krijgt hiervoor een penalty. Ondanks alle tegenslag weet ze met haar 9e eindplek toch nog net in de top 10 te blijven.

Uitslag ONK 2011 Amsterdam
Foto's ONK 2011 Amsterdam
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords