Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsClosing Games 2011 Turnhout

Closing Games 2011 Turnhout

Thumbnail imageDe Closing Games in Turnhout waren ook dit jaar een succes. Het was zaterdag 16 april een ouderwets lange zit, maar het was het sportief en qua gezelligheid elke minuut waard. In dit sterke en internationale toernooi – naast Belgen en Nederlanders ook onder meer Britten, Fransen, Duitsers en Luxemburgers - haalden Georgie Dalrymple en Kay Huisman het  erepodium.

Onze drie andere rijders vierden individuele successen. De geblesseerde Max kwam met zijn ouders en tante kijken. Zij zagen dat onze vijf rijders voluit streden (en tussendoor speelden) en dat weer enkele persoonlijke records werden aangescherpt. Het was het bewijs dat onze pupillen een jaar met veel sportieve en persoonlijke vooruitgang hebben geboekt.

Thumbnail imageDe jongste van het stel, Ted Dalrymple, trad bij de pupillen 3 aan in een veld van negen strijders. In de heats ging het puur om de tijd. Die bepaalde of het A- of B-finale zou worden. Ted werd in de heat derde in een tijd van 51.387. Die was niet goed genoeg voor de A-finale. In zijn B-finale maakte hij wel waar wat je eerder dit seizoen kon zien aankomen: hij gaat ritten winnen. Ted deed het in een waanzinnige race. Na de start kwam hij derde te liggen, vlak achter nummer 2. De Thumbnail imagekoploper, een verbazend rap mannetje, was een eind uitgelopen, maar viel. Precies op het moment dat Ted met zijn directe concurrent de opgekrabbelde koploper bereikten, hervond die zijn slag, maar reed daarbij Ted en zijn concurrent in de ijzers. Met zijn drieen gingen ze tegen het ijs. Ted stond als eerste, waarna er een heel spannende slotronde volgde. Ted bleef lang voorop, maar werd uiteindelijk door het snelle mannetje gepasseerd. Toch werd Ted ritwinnaar, omdat de ander een penalty kreeg wegens impeding.

Thumbnail imageOok in de heat van zijn tweede afstand trof Ted vier tegenstanders en dat waren niet de minste. Het werd een heel snelle rit, waarbij Ted de drie Man voor hem goed wist te volgen. Zijn 33.150 was net niet goed genoeg voor de A-finale. In de B-finale kwam Ted goed uit de start en belandde in een stevig gevecht op de 2e en 3e plaats. Ted werd uiteindelijk 3e. Overall werd Ted – die nog twee jaar pupil 3 is - vijfde.

Thumbnail imageGeorgie Dalrymple – laatstejaars pupil 3 – toonde ook in Turnhout aan de strijd met de pupillen 2 met gemak aan te kunnen. Ze trad aan in een gecombineerde competitie van pupillen 2 en 3 en werd daarin 7e van de zestien rijders. Ze begon de dag goed door in de heat over 333 meter een fel verdedigde tweede plaats te pakken met een tijd van 43.612. Dat was goed voor een plek in de B-finale van dit gecombineerde veld. Die finale ging snel. Na wat dringen in de eerste bocht lag Georgie derde; de twee koplopers sloegen een gaatje. Georgie moest de derde plek prijsgeven, maar bleef goed doorrijden. Doordat een van de koplopers viel, finishte ze als derde in ook nog eens een PR van 42.577. Dat was een verbetering van 0,6 seconde.

Ook bij de 222 meter bereikte Georgie de B-finale. In haar heat bevocht ze direct na de start een tweede plek en hield die ondanks dat er steeds een tegenstander vlak achter haar zat. In die B-finale maakte ze het de nummer 3 heel lastig, maar lukte het net niet om die te passeren. Het betekende wel dat ze in haar klasse een verdiende zilveren plak mocht ophalen.

Thumbnail imageBij de meisjespupillen 1 troffen Danique van Lobenstein en Avalon Aardoom een heel sterk internationaal veld. Danique had in haar heat over 500 meter eerst wat geluk: ze viel in de eerste bocht, maar de race werd teruggefloten. Na de herstart pakte ze de 2e plek achter een rappe Britse, om die positie tot de finish vast te houden. Haar tijd van 55.850 (net boven haar PR) was goed voor de A-finale. Daarin trad een gelijkwaardig kwartet aan, dat de hele race vlak bij elkaar bleef. Het lukte Danique niet om de nummers 1 en 2 te passeren, maar aan de finish lag toch een dubbele beloning: met haar tijd van 55.241 verbeterde ze niet alleen haar PR, maar scherpte ze ook het clubrecord voor pupillen 2 aan.

Thumbnail imageVoor Avalon Aardoom stond Turnhout vooral in het teken van het uitproberen van haar nieuwe schoenen. Ze reed wat voorzichtiger dan normaal, al was dat niet te zien in haar heat over 500 meter. Door een goede start kwam ze aan kop en ze hield die plek vast. Aan haar tijd was het wel te merken: 56.778. Dat was niet voldoende voor een optreden in de A-finale. In de B-finale deed Avalon het aanvankelijk heel goed. Ze lag tweede en drong aan bij de koploper. Door een misslagje en een wat wijdere bocht lag ze ineens derde. Toch reed ze met 56.393 sneller dan in de heat.   

Thumbnail imageDe 333 meter was enigszins teleurstellend voor onze beide meiden. Danique won weliswaar haar heat van kop af, maar haar tijd (37.953) was net niet snel genoeg voor de A-finale. Bij Avalon was er in de heat weinig strijd. Na een val van een tegenstander en een herstart, bleken de verschillen tussen de drie vrij groot. Avalon reed naar een tweede plaats en bereikte met haar tijd (38.090) ook de B-finale.

Daarin voltrok zich een ongelukkig scenario. Na de start lag het veld heel dicht bijeen, met Danique op de 2e en Avalon op de 3e plaats. Ze tikten elkaar aan, waarbij beiden vielen en een goede tijd en klassering verkeken waren. In het algemeen klassement werd Danique 5e en Avalon 8e.

Thumbnail imageKay Huisman toonde in Turnhout vormbehoud en dat betekende dat hij bij de pupillen 1 met de toppers meekon. In zijn heat over 500 meter toonde Kay dat meteen aan. Bij de start stoof hij achter Gilian Goud aan en wist langer dan voorheen bij te blijven. Met de rest op ruime achterstand werd Kay 2e in 55.123. Dat betekende een - gezien het deelnemersveld vooraf niet verwachte - plek in de A-finale. Daarin deed Kay het goed, al moest hij zijn drie tegenstanders uiteindelijk enkele tientallen meters laten gaan. Zijn tijd van 54.759 was vlak boven zijn PR.

Thumbnail imageIn de heat van de 333 meter greep Kay twee kansen. Door een goede start pakte hij de kop en stond die niet meer af. Hij trok stevig door en liet 36.169 klokken. Dat betekende dat Kay 1.41 seconde van zijn PR snoepte én dat hij weer de A-finale bereikte. In die A-finale ging zijn PR er weer aan. Kay hield de andere drie goed bij en finishte als vierde in 35.325 en reed dus weer 0.84 van zijn PR af. Door een penalty wegens kicking out schoof Kay een plaatsje op. Dat had tot gevolg dat hij over de hele dag derde werd en zijn eerste buitenlandse eremedaille binnenhaalde.

Uitslag Closing Games Turnhout 2011
Foto's Closing Games Turnhout 2011 
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords