Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsBijzondere training shorttracktalenten

Bijzondere training shorttracktalenten

Dave Versteeg met Esmee Messemakers4.40 uur. Zaterdagmorgen 17 september. Zeg maar nacht dus. De wekker doet wat-ie moet doen. "Opstaan Kay Huisman! Schaatsen." Ook bij Danique van Lobenstein, Avalon Aardoom, Esmee Messenmaker en nog twee handen vol huishoudens in de gewesten Utrecht en Brabant wordt de rust rond deze tijd ruw verstoord. 

Dave Versteeg Het is de start van een bijzondere dag voor onze vier jonge shorttracktalenten met 'selectiepotentie'. Met hun collega's uit de twee andere gewesten krijgen ze vandaag training van Dave Versteeg, de 'baas' van Jong Oranje. Ja, en daar wil je wel vroeg je bed voor uit. Om half zes hebben we Avalon en Danique opgehaald en koersen we richting snelweg.

Shorttrack talentenVandaag is de 'kick off' van het winterseizoen voor ongeveer 20 rijpe pupillen en prille junioren uit de drie gewesten. Ze gaan de komende zes, zeven maanden elke zaterdag samen trainen in Dordrecht dankzij een mede door gewestelijk trainer Knut Alsemgeest opgezette samenwerking. Doel is de jonge talenten klaar te stomen voor het gewest en misschien uiteindelijk wel voor Jong Oranje. Een bijzondere samenwerking en vandaag extra leuk omdat Dave Versteeg de aftrap voor zijn rekening neemt.

Eenmaal in Dordrecht druppelen de ouders en kinderen geleidelijk binnen. “Vroeg he”, klinkt het met ongeveer dezelfde regelmaat. Uit de mond van ouders wel te verstaan; de kinderen lijken minder last te hebben. Het is voor hen ook een beetje een reünie. Onze HVHW'ers hebben de Brabanders tijdens de zomer al geregeld gezien in Dordt, maar nu treffen ze ook een paar oude bekenden uit Utrecht weer.

Geconcentreerd...
Toch is het in het eerste deel van de training nogal stil op het ijs. Dave hoeft zijn stem nauwelijks te verheffen. Als de ene helft van de groep een oefening doet – op één been laverend het rechte eind rijden – glijdt de andere helft midden op het ijs stilletjes wat heen en weer. De enige stemmen die je aanvankelijk hoort zijn die van de ouders hoog op de tribune. Zijn ze onder de indruk van Dave? Of nog slaapdronken? Nee en nee. Ze lijken eerder geconcentreerd.

Na stief kwartiertje komen ze verbaal iets meer los. Dave laat ze in allerlei variaties één been rijden, geeft hier en daar individuele aanwijzingen en de schaatsers praten tussen hun beurten een beetje bij. Ze doen wel allemaal hun stinkende best. Het is dan ook een heel technische training. Voor de toeschouwers is het een mooi gezicht: een stuk of 20 ontluikende talenten die schaven aan hun afzettechniek en diepzittend aan hun balans werken. Na de ijstraining volgt nog een korte sessie 'op het droge' onder leiding van twee Brabantse trainers. Schaatspassen en -sprongen. “Blijf diep zitten”, klinkt het. “Even vasthouden.” en “Balans zoeken.” Dat belooft wat voor de komende winter tijdens de KNSB-Cup. De kop is eraf. Avalon is heel tevreden: “Ik heb vandaag heel veel geleerd.” Het is tegen negenen. Een halve dag achter de rug en toch de hele dag nog voor ons.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords