Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsShorttrack Clubtour bij HVHW. Houden en keren in de bocht.

Shorttrack Clubtour bij HVHW. Houden en keren in de bocht.

shorttrackclubtourJe kent dat wel als langebaan schaatser: lekker hard gaan op het rechte eind van de 400 meterbaan en dan die bocht in. Je zou moeten kunnen versnellen, maar het is houden en keren. Je lijf wil rechtuit, maar dan vlieg je van het ijs af. Naar binnen moet je! Maar hoe stuur je je schaatsen en je lichaam daarheen? De KNSB Shorttrack Clubtour bij HVHW geeft je op 23 november antwoorden. Gratis!

Het kan ook dat je shorttrack nog helemaal niet kent. Wat is dat? En is dat leuk? Of het kan dat je altijd al eens had willen shorttracken. Lekker een beetje als Niels Kerstholt, Apollo Anton Ohno of een van die onnavolgbare Koreanen razen door de bocht op het maar 111 meter lange baantje. Voelen hoe het is om snel te gaan en dan zo schuin door de bocht. Shorttrack ontdekken en je een beetje een Ohno voelen kan: tijdens de KNSB Shorttrack Clubtour bij HVHW op 23 november. Nog steeds gratis.

De afgelopen twee jaar hadden we met het maximum van 60 deelnemers steeds een volle bak. Niet gek, want HVHW en de KNSB bieden gratis een bijna all in pakket. Er zijn schaatsen, helmen en kniebeschermers. Als je zelf zorgt voor handschoenen en (als je die hebt) een wielrenhelm kun je meedoen. Trek wel soepele sportkleding aan. Aanmelden kan via http://schaatsen.nl/zelfsporten-shorttrack/shorttrack-clubtour. Kies voor Den Haag

We zijn eerlijk: het is hartstikke leuk om zo hard mogelijk door een bocht te gaan en te merken dat je met een paar aanwijzingen steeds meer controle hebt. En dan voel je de druk op de ijzers toenemen, maar blijf je op de been. We blijven eerlijk: het valt de eerste rondjes niet mee, een Niels Kerstholt ben je niet meteen. Maar je kunt tijdens de clinic wel ontdekken of shorttrack wat voor je is. En je kunt aan de meeschaatsende jonge HVHW-leden zien (en van hen leren) hoe goed je in een paar jaar kunt worden.

Want ook daarover kunnen we eerlijk zijn: bij HVHW hebben we al jaren heel goede shorttrackers. Onze junioren Dennis Kruyswijk en Dylan Hoogerwerf zitten in de gewestelijke selectie, onze junioren Lara van Ruijven, Loïs Kloor, Sara Rog en Adwin Snellink trainen bij Jong Oranje en Niels Kerstholt en Jan Ebele van der Ree rijden voor Oranje. Zij hebben natuurlijk talent, maar wij hebben bij HVHW ook goede trainers.   

Kortom: het is wel heel aantrekkelijk om dit jaar tijdens de Clubtour mee te doen.

Shorttrack Clubtour bij HVHW
Niels Kerstholt
Foto: schaatsen.nl

 

Shorttrack Clubtour bij HVHW
Wie een beetje aanleg heeft, gaat al snel heel schuin door de bocht.
Foto: PR

Inschrijven kan via : http://schaatsen.nl/zelfsporten-shorttrack/shorttrack-clubtour kies uit de lijst voor Den Haag


Artikel in de Rijswijkse krant

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords