Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuws2e KNSB Cup 2011 Dordrecht

2e KNSB Cup 2011 Dordrecht

INTRO: Een wat teleurstellende morgensessie en een wisselend strijdverloop in de middag. Dat was zaterdag 3 december het beeld tijdens de tweede shorttrackwedstrijd in de strijd om de KNSB Cup in Dordrecht. Er werden ditmaal alleen 500 meters gereden. De resultaten van de HVHW’ers in een paar cijfers: PR’s voor Esmee Messemaker, Sara Rog en Kay Huisman en twee rijders in een A-finale (Sara en Kay).

Ochtend
Voor drie van onze vier in de E-divisie aantredende C-junioren betekende het optreden van zaterdag bijna een thuiswedstrijd. Kay, Esmee en Danique van Lobenstein trainen één keer per week op het ijs van Dordt. Voor Teun Schouten, de vierde C-junior van HVHW die in actie kwam, was Dordt minder vertrouwd. Helaas betaalde het zich thuis voelen zich niet uit in klinkende resultaten.

Teun reed bij de heats als eerste en kon in die race geen potten breken. Hij reed een groot deel van de race als vierde. Door een val van de rijder voor hem schoof hij op naar de derde plaats. Hij wist niet verder op te stomen, waardoor een klassering in de bovenste helft van het E-veld was verkeken.

Kay pakte als tweede rijder de zaken energieker aan. Vanuit startpositie 2 hield hij in de eerste bocht de tweede plek stevig vast. Met een inhaalactie binnendoor schoof hij naar de kop. Dat was precies op tijd, want de ex-koploper viel vlak daarna. Kay kon zo een gaatje slaan met de andere twee rijders – waaronder de meestal ongeveer even snelle Tom Hofker - en finishte als eerste in een redelijke tijd van 53.040.

De heat van Danique kende vervolgens een anticlimax. Ze viel na twee ronden en ook zij kon een mooie klassering in de E-divisie vergeten. Nog iets vervelender was vervolgens het optreden van Esmee. In eerdere races bleken rijders al moeite te hebben met het afwachten voor het startschot viel. Esmee liep tegen een dubbele valse start op en kreeg zo een penalty nog voor ze een meter had gereden.

In de halve finale reden Teun en Esmee tegen elkaar. Hun inzet was om in elk geval een plaats in de C-finale (9e t/m 13e plaats) te halen. Teun sloeg na de start een goede slag door de kop te grijpen. Esmee lag toen vierde. Zij zag de pechdag compleet worden toen de rijder voor haar viel en zij werd meegesleept. Teun pakte vervolgens de winst in 53.198. Dat was 0,03 boven zijn PR. Esmee reed de rit uit en werd – vanwege de val buiten haar schuld – toegevoegd aan de C-finale, waar ze opnieuw tegen Teun zou aantreden.

Ook Danique moest vechten voor een plekje in de C-finale. Dat werd een flinke opgave, want  na een halve ronde lag ze op de 5e plaats. Ze passeerde de nummer vier mooi binnendoor en ging op jacht naar de 3e plek. Een val maakte aan haar ambities een einde: D-finale.

Kay kon zich nog plaatsen voor de A-finale. Dankzij zijn goede heat had hij in zijn halve finale startpositie 1, maar na de bocht lag hij toch tweede achter zijn concurrent Tom Hofker. Op zich was dat voldoende, maar Kay wilde meer en had wat geluk. Na twee vergeefse inhaalpogingen, gleed hij een ronde voor het einde naast Tom. Het leek of hij finishte en – gaf Kay eerlijk toe – dat was ook zo. Alleen hoorde hij toen de bel. “Ik dacht: dan ga ik er maar helemaal langs”, zei hij na afloop. Hij hield de kop en kwam in 52.754 over de finish. A-finale.

Danique wilde in haar laatste rit, de D-finale, laten zien dat ze wel degelijk goed kan rijden. Vanuit positie 3 pakte ze meteen de tweede plek. Ze zat vlak achter de koploper en probeerde in de laatste twee bochten om de kop over te nemen, maar dat lukte helaas niet. Ze finishte zo als tweede in 55.231 en werd overall 16e.

Esmee en Teun wilden in hun C-finale ook iets goedmaken. Teun vertrok van plaats 3, Esmee vanaf plek 5. Teun greep meteen de kop en Esmee kwam als vierde uit de eerste bocht. Het tempo van het hele veld lag meteen hoog. Teun reed wat wild, viel en zag de kans op de ritwinst vervliegen. Esmee reed hard door in een poging het gaatje van tien meter met de twee koplopers te dichten. Dat lukte niet, maar ze had wel dermate stevig doorgereden dat met haar 53.178 een nieuw PR kon laten noteren. Teun werd uiteindelijk 14e, Esmee 11e.

Kay kreeg in zijn A-finale weer te maken met flinke Brabantse tegenstand. Naast Tom Hofker nam hij het op tegen de twee jaar oudere Han Greijn. Die laatste zette zich na de start op kop, met Kay vlak achter zich. Hoewel het hard ging, probeerde Kay er toch voorbij te komen. Han Greijn bleek een klein maatje te groot, maar het resultaat was wel dat het een snelle race werd. Kay werd tweede in een nieuw PR van 51,421.

In de afsluitende relay over 3000 meter reden Danique, Esmee en Kay met de eindtijd van 5.05.916 tien seconden af van hun in november gereden PR. Toen was ook Avalon van de partij (door ziekte deed ze zaterdag niet mee), nu deelde Teun als vierde rijder in het succes. In hun race werd ons kwartet tweede, in het veld van twaalf ploegen met rijders uit de D-, E, en F-divisie werden ze zesde.

Middag
In de middag traden negen HVHW’ers aan. In de A-divisie kwamen Adwin Snellink, Dennis Kruijswijk, Jan Ebele van der Ree, Lara van Ruijven en Dylan Hoogerwerf uit.

In die divisie won A-junior Adwin zijn heat. Doordat hij in de halve finale derde werd, kwam hij in de B-finale. Daarin trof hij B-junior Dennis, die in zijn heat tweede werd (vlak voor Lara) en in zijn halve finale als derde finishte. In de B-finale pakte Adwin de winst met een tijd van 45.379. Dennis werd vierde van de vijf in 46.921. Kortom, vijfde en achtste in deze hoogste divisie.  

In diezelfde divisie won senior Jan Ebele zijn heat, maar kreeg hij in de halve finale een penalty. In de C-finale kwam hij vervolgens niet aan de start. In de eindrangschikking werd hij daardoor dertiende.

Lara (A-junior) kwam in de heats net te kort voor de tweede plek en kon daardoor maximaal de C-finale halen. In haar halve finale werd ze vierde, waardoor ze in de D-finale belandde. Daarin reed ze tegen B-junior Dylan, die in zijn heat vierde was geworden en vervolgens in zijn halve finale na pech of panne weer vierde werd. In die slotrit werd Lara in 47.114 derde, net voor Dylan, die 47,333 liet klokken. Overall leverde dat een 16e plek voor Lara en een 17e plek voor Dylan op.

In de B-divisie reed Loïs Kloor (A-junior) als enige HVHW’er. Ze reed uiteindelijk de D-finale. Daarin werd ze vijfde, nadat ze eerder in haar heat vierde en in haar halve finale vijfde was geworden. Daarmee werd ze in de eindlijst 17e.

In de C-divisie traden Sara Rog (B-jun), Jessy Kauffman (B-jun) en Tineke Groeneveld (A-jun) aan en op. Sara boekte in de heats van hen het beste resultaat door tweede te worden in 48,866. Daarmee stelde ze niet alleen een plek in de bovenste helft van het dagklassement veilig, maar liet ze ook een nieuw PR noteren. Ook in de halve finale sloeg ze toe. In een race tegen drie mannen moest ze er een laten gaan, maar wist ze met krap 0,1 seconde voorspong de tweede plek te pakken. Dat betekende A-finale. Sara bleef stabiel en pakte opnieuw de tweede plek.

Tineke miste op 0,1 seconde de tweede plek in haar heat en kon maximaal nog 9e worden. Die ambitie onderstreepte ze in de halve finale dor keurig tweede te worden. Het werd uiteindelijk een 11e plaats, want in de C-finale werd ze derde, op 0,04 achter de nummer twee.

Jessy had in haar heat getuige haar tijd van 1.30,788 te kampen met pech of panne. In haar halve finale herpakte ze zich prima. Ze is op weg terug van Pfeiffer en haar tijd in die rit – 50,468 – was maar een seconde boven haar PR. Ze werd er tweede mee en kwam zo in de C-finale. Daarin werd ze vlak achter Tineke vierde. In het hele C-veld werd ze twaalfde.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords