Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuws3e KNSB Cup ,14 HVHW’ers, 4 debuten en 5 PR’s

3e KNSB Cup ,14 HVHW’ers, 4 debuten en 5 PR’s

Klik voor een vergrotingDe derde wedstrijd om de KNSB Cup shorttrack in Zoetermeer kún je samenvatten met: een derde plek voor Sara Rog in de A-finale van de C-divisie, een vijfde plek in de A-finale van de B-divisie voor Lara van Ruijven en een vierde plaats in de A-finale van de A-divisie voor Jan Ebele van der Ree. Maar dan schiet je hopeloos tekort.
Er gebeurde zaterdag 17 december in Zoetermeer zó veel meer met onze 14 HVHW’ers. Vier C-junioren die debuteerden op de 1500 meter bijvoorbeeld. En 5 verbeteringen van PR’s (en dan reken ik de eerste noteringen van onze C’s op de 1500 meter dus niet mee).

D-divisie
3e KNSB CupTeun Schouten beet voor HVHW het spits af in de D-divisie, waarin hij optrad met Avalon Aardoom, Danique van Lobenstein en Esmée Messemaker. Hoewel bij deze wedstrijd om de KNSB Cup de 1500 meter op het programma stond, reden deze vier in de heat en de halve finale een 777. Teun startte in zijn heat furieus en greep de kop. Na een hapering in de 2e bocht ging hij steady door. Achter zijn rug vielen de nummers 3 en 4. Toen vlak erna ook de nummer 2 viel, kon Teun kalm uitrijden. Daarmee stelde hij een plekje in de A- of B-finale veilig en scherpte hij en passant zijn PR aan met 1.3 seconde.

3e KNSB CupEsmée Messemaker redde het in haar heat helaas niet om eerste, tweede of snelste derde te worden. Dat was een dubbeltje op zijn kant. Na de start lag ze derde, ze viel Brabander Friso Emons aan, maar kwam er niet voorbij. Ze reed wel snel en met 1.24.431 hapte ze 5,2 seconde van haar PR af.

3e KNSB CupDanique van Lobenstein had wat meer geluk en reed ook nog snel in haar heat. Ze leek het bij de start een beetje te laten liggen en kwam als vierde door de eerste bocht. Dat trok ze twee bochtjes later recht, waarop ze vlak achter de koplopers hing. Een tweede plek werd het niet, maar met haar 1.23.608 reed ze zich als snelste derde wel in de bovenste helft van het schema. Haar tijd was ook nog een PR en opnieuw een verbetering van het clubrecord op deze afstand. 

3e KNSB CupAvalon Aardoom had het in haar heat zwaar. Toen het veld zich na een paar rondjes ‘gezet’ had, lag ze vierde. Het tempo ging daarop omhoog en ze moest de eerste 3 laten gaan. Met nog drie ronden te gaan zag ze de nummer 5 haar passeren. Ze finishte als vijfde in 1.27.547, vlak boven haar PR.

Halve finale
3e KNSB CupIn de halve finale ontliep ons viertal elkaar. Esmée startte als eerste, bevocht na de start een tweede plek en hield die vast, wat haar een plek in de C-finale opleverde. Avalon had een vechtrace tegen zichzelf en de rest. Na de start lag ze vierde met een 3e KNSB Cupachterstand van 5 meter op de rest. Ze vocht zich terug bij de groep en ging de nummer 3 voorbij. Die plek verloor ze, ze hing weer aan het elastiek, kwam terug en door al die strijd kwam ze uit op de vierde plek in 1.25,367. Dat was goed voor de C-finale én een dik PR.

Danique zat in een snelle halve finale, waarin ze na de start vierde lag. Bij de strijd om de derde en vierde plek viel ze. Teun was in zijn halve finale hetzelfde lot beschoren. Hij lag vlak na de start tweede en zag vervolgens de koploper vallen. Van zijn koppositie kon hij maar heel kort genieten, want ook hij viel. Zij zouden elkaar treffen in de B-finale over 1500 meter.

Finale
3e KNSB CupDie anderhalve kilometer boezemde onze D-klanten wat angst in. Teun had vorig jaar een keer een 1500 meter gereden; de andere drie debuteerden op die afstand. In de C-finale troffen Esmée en Avalon elkaar. Het was een mooie rit. Na drie rondjes had het veld zich wat gezet. Avalon lag op 2, Esmée op 4. Twee rondjes later glipte Esmée binnendoor naar de kop en ging het tempo flink omhoog. Het veld lag nog bijeen, met Esmée op 1 en Avalon op 3. Avalon schoof met nog 3 rondes te gaan naar de eerste plek. Ook de rest roerde zich waardoor Esmée ineens vierde lag. Avalon knalde door, met de nummer 2 vlak achter zich. Ze weerstond de druk en won de rit in 3.06.159. Esmée liet als vierde 3.09.240 klokken.

3e KNSB CupIn de B-finale met Teun en Danique nam Teun stevig de kop en liep hij 20 meter uit op de rest. Danique hield zich op plek drie iets in; het was immers een 1500 meter. Toen het tempo met nog vijf ronden te gaan flink omhoog ging, kreeg Teun alsnog de nummer 2 in zijn nek en moest hij capituleren. Danique had het inmiddels aan de stok met de nummer 4. Zij moest haar derde plek prijsgeven, bleef stevig doorrijden, maar zag toch de nummer 5 haar nog voorbij komen. Teun werd tweede in 2.49.908, 0,3 seconde boven zijn PR. Danique mag voortaan jagen op haar debuuttijd van 2.51.270.

C-divisie
In de C-divisie hadden we vier troeven: Tineke Groeneveld, Jessy Kauffman, Sara Rog en Kay Huisman.

3e KNSB CupAls eerste kwam Tineke op de piste. In een achter haar rug wat rommelige rit werd ze keurig tweede in 2.46,69 en tekende daarmee voor een plekje in de bovenste helft van het schema. Datzelfde deed dubbele debutant Kay. Aan niets zag je af dat hij nog nooit in deze divisie had gereden en dat het zijn eerste 1500 meter was. Hij 3e KNSB Cupstartte voorzichtig. Halverwege de 13 ronden ging het tempo lekker omhoog en begon Kay op te schuiven. Eerst van de 5e naar de 4e plaats, daarna naar plek 3. Vervolgens versnelde hij zoals hij woensdag bij de trials ook deed en verraste de twee man voor hem. Hij kwam op kop, liep wat metertjes weg van zijn volgers en won de rit in 2.52.617.

3e KNSB CupJessy beleefde, omdat de 1500 meter op het programma stond, een lastige dag. Op de weg terug van Pfeiffer heeft ze nog weinig op langere afstanden getraind. Het was dus afzien. In de heat schroefde ze met nog 9 ronden te gaan het tempo op en probeerde ze buitenom de drie man voor haar te passeren. Die aanval werd gepareerd, waarop ze de drie koplopers moest laten gaan en uiteindelijk als 5e finishte.

3e KNSB CupSara bleek in de heat de teleurstelling van woensdag tijdens de trials voor de Jeugd Olympische Spelen te hebben afgeschud. In een snelle rit tegen onder meer de voor de JOS uitverkoren Aafke Soet pakte ze de kop. SVU’er Hessel Koot loste haar op die plek af, Sara bleef hem volgen en plaatste zich met haar 2e plaats (2.38,326) net als Tineke en Kay voor de bovenste helft van het schema.

Halve finale
3e KNSB CupDe halve finale bevestigde dat Jessy nog niet helemaal terug is. Ze reed vrijwel de hele eerste helft van de rit voorop, maar moest lossen toen het tempo verder omhoog ging en finishte als 4e, waardoor ze de D-finale zou rijden.

3e KNSB CupKay had een voor hem zware halve finale, met onder meer Hessel Koot, Bauke Bollema en Anke Prinsen als tegenstanders. Hij ging op de 6e stek zitten en liet ze voor zich onderling bakkeleien. Na acht ronden begon de rit echt. Het tempo lag inmiddels lekker hoog en Kay reed naar de 5e plaats en meteen erna ging hij binnendoor naar de 4e plek. De drie koplopers reden weg, maar hij hield de 4e plek. Zijn tijd van 2.46.001 was 6,5 seconden sneller dan zijn  eerste 1500 notering. PR dus en een plek in de B-finale.

3e KNSB CupSara en Tineke reden in hun halve finale (met 7 rijders) tegen elkaar. Het ging meteen snel, waarbij Sara op de 2e plaats achter Aafke Soet ging rijden en Tineke meer achterin zat. Na zes rondes viel het veld wat uiteen. Tineke haakte af en de kopgroep van drie, met Sara op 2, reed weg. De nummer 3 viel, Aafke hield stand op kop en Sara bleef tweede. A-finale voor Sara. B-finale voor Tineke.

Finale
3e KNSB CupIn de D-finale wist Jessy een groter stempel op de race te drukken dan in haar eerdere ritten. Het tempo lag al snel vrij hoog. Met nog vijf ronden te gaan verhoogde de op kop rijdende Jessy het tempo. Ze moest er in de slotfase een voor laten gaan, waarmee ze in de rit tweede werd en 21e in de C-divisie..

3e KNSB CupTineke en Kay hadden in hun B-finale vijf andere tegenstanders. Kay ging weer achterin zitten en liet ze voorin rommelen; Tineke reed voorin mee. Toen zes ronden voor het eind de vlam in de pan sloeg, werkte Kay zich nog wel op van de 6e naar de 4e plaats, maar kon hij de top drie niet meer bedreigen. Tineke wist zich in de top drie te handhaven, maar ook zij had de macht niet meer om de rit naar zich toe te trekken. Ze finishte in 2.52.057; Kay 0,36 achter haar. Tineke was daarmee 9e in deze divisie; Kay debuteerde met een 10e plaats.

3e KNSB CupDe A-finale van Sara was er een met veel dynamiek en vanaf de start een redelijk hoog tempo. Na een valpartij voor haar, kwam Sara op de 3e plaats te rijden. Aafke Soet schoof langs Hessel Koot naar de kop en die twee kregen een gaatje van 5 meter op Sara. Hessel heroverde de kop en hield die, Aafke bleef buiten bereik van Sara, waardoor ze derde werd.

Relay
3e KNSB CupIn de relay voltrok zich een naar incident. Sara werd bij het inkomen al op het binnenterrein gevloerd, schoof de baan op en botste op Utrechter Bauke Bollema, die geblesseerd raakte. De HVHW-ploeg van Sara, Avalon, Teun en Tineke werd daarop uit de uitslag geschrapt, Utrecht kon niet door en Thialf-B werd ook bestraft, waardoor Brabant won. De andere ploeg – Danique, Esmée, Kay en Eva Winkel (IJA) – won zijn relay-heat in 5.10.511 en werd daarmee 5e van de 12 ploegen..  

Middag
In de middag kwamen van HVHW Jan Ebele van der Ree, Adwin Snellink, Dennis Kruyswijk, Dylan Hoogerwerf  (alle vier A-divisie), Lara van Ruijven en Loïs Kloor (beide B-divisie) op de piste.

3e KNSB CupLara reed in haar heat constant voorin en liet de drie man achter haar rommelen. Na een kort stukje op kop gereden te hebben, werd ze afgelost door Yara van Kerkhof. Die won de rit, Lara werd tweede, waarmee ze zicht hield op de A-finale.

3e KNSB CupLoïs - die we ’s avonds op de Uithof tegenkwamen omdat ze ook nog deelnam aan het Zuid-Hollands kampioenschap langebaan – begon haar heat van achteruit. De vijf rijders reden vlak bij elkaar, waarbij er over en weer wat werd geduwd. Loïs raakte in de slag met Ivo Muusse van IHCL en finishte als vierde, maar kreeg een penalty.

3e KNSB CupIn de A-divisie reden Adwin en Jan Ebele (heel erg terug na zijn beenbreuk van vorig jaar) tegen elkaar in de heat, met ook nog Sjinkie Knegt. Jan Ebele reed steeds stijf voorin en had geen probleem om bij de eerste drie te eindigen en zo zicht te houden op een topnotering. Hij werd vlak achter Sjinkie tweede. Adwin leek de slag te missen. Hij reed vrijwel constant op een van de laatste twee plaatsen. In de laatste halve ronde glipte hij alsnog naar de derde plaats.

3e KNSB CupIn diezelfde divisie zat Dennis met zes man in de heat. Hij begon als vierde in het compacte veld, lag heel even 6e en vlak erna 5e. De top 3 ging er vandoor. Dennis gooide nog even alles in de strijd, waarmee hij in de laatste bocht de 4e plaats veiligstelde.

3e KNSB CupDylan reed de eerste helft van zijn heat in 3e positie. Toen vervolgens het tempo flink omhoog ging, zakte hij naar de vierde plaats en moest de top 3 laten gaan: 4e.  Halve finale en finale
In de halve finales reed Loïs zich met een tweede plek in de C-finale, waarin ze derde werd. All over was ze daarmee 16e in de B-divisie. Lara bereikte met een tweede plek in de halve finale de A-finale. Daarin liep ze tegen een penalty op. In het dagklassement van de B-divisie werd ze 6e.           

In de A-divisie kwam Dennis, via een tweede plaats in de halve finale, terecht in de C-finale. Daarin bleven vijf van de zeven rijders heel dicht bijeen. Dennis werd vijfde. In het A-veld betekende dat de 16e plaats. Dylan wist zich in zijn halve finale niet bij de beste drie te rijden. Daardoor trad hij op in de D-finale. Hij schreef die op zijn naam en werd zo 19e in het A-veld.

Adwin besloot de dag met een rit in de B-finale nadat hij in de halve finale als vierde eindigde. In die B-finale werd hij derde, wat hem de 9e  plek in het dagklassement opleverde. Jan Ebele bereikte met een 2e plaats in de halve finale de A-finale. Daarin werd hij vierde.

In de afsluitende relay werden Dennis, Dylan, Adwin en Jan Ebele derde in hun rit, maar dat was in het veld van negen ploegen wel goed voor de eveneens derde plaats.

Uitslag 3e KNSB Cup Zoetermeer 
Foto's 3e KNSB  Cup Zoetermeer

Foto's NLHANK (Flickr)

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords