Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsDanique van Lobenstein en Avalon Aardoom vijfde in berekoud Hasselt

Danique van Lobenstein en Avalon Aardoom vijfde in berekoud Hasselt

Speculaascup Hasselt 2012De grote speculaasmedailles gingen voorbij aan Avalon Aardoom, Danique van Lobenstein en Kay Huisman. Danique en Avalon kwamen er met hun vijfde plek nog het dichtst bij. Onzichtbaar was HVHW allerminst: ons trio shorttrackers heeft de clubkleuren afgelopen weekeinde met verve verdedigd tijdens de traditionele Speculaas Cup in Hasselt.

Thumbnail imageEerst de omstandigheden: het was berekoud in Hasselt. We kunnen het niet helemaal vergelijken, want we zaten dus in België, maar het moet er minstens zo koud zijn geweest als het winterse Nederland dat wij een weekeindje achter ons hadden gelaten. Het was in ijshal De Schaverdijn - naar onze beleving - nóg een slagje kouder dan buiten, waar de zon scheen. Maar wij – vader Bert, moeder Feikje (zie foto) en vader Erik - stonden dus binnen en hadden het niet lekker warm. Gelukkig hadden we een bankje in de kleedkamer waar me ons geregeld ietsje konden ontdooien

Ook zaterdagavond bij de Pizzahut hadden we het niet lekker warm. We waren aangeschoven met de Delftse delegatie bestaande uit de vier koppen tellende familie Van Zuijlen. Telkens kregen we een aanval van koude tocht te verwerken tijdens onze maaltijd die – heel vertrouwd – wat het bestellen, afleveren van het bestelde én het afrekenen betreft enigszins problematisch verliep. De soep was bijna op en werd maar heel traag (en lauw) bijgevuld. De croutons waren uitverkocht. De kleine pizza’s waren op en dus kreeg een deel van ons een grotere pizza. En de panna cotta – deel van de keus die we hadden bij ons driegangenmenu – was – u raadt het reeds - ook al niet meer voorhanden. IJs was er wel, het was nog lekker ook en er was veel van. Warm werden we er niettemin toch niet echt van.

Danique van Lobenstein
Speculaas cup 2012Over ijs gesproken, daar draaide het in dit weekeinde om en dan vooral de verrichtingen van onze drie talenten. Het ijs in De Schaverdijn was volgens hen spijkerhard, maar toch niet erg snel. Al te veel records waren er niet te vieren, ook al had met name Danique zich daar nogal op ingesteld. Ze reed mee met de D-pupillen en voor haar stonden de 500 en de 333 meter op het programma. Die 333 meter rijdt ze nog maar zelden en ze wilde graag het clubrecord verbeteren.

Dat laatste lukte niet, maar Danique reed wel een sterk toernooi. Ze begon zaterdag op de 500 meter met zeges in de heat en kwart finale, om te vervolgen met een tweede plaats in de halve finale. Dat betekende dat ze mocht optreden in de A-finale. In de loop van de races waren Daniques tijden wel steeds sneller geworden (54.341, 53.950 en 53.424) maar haar PR bleef buiten bereik. In de A-finale knalde ze weg en pakte ze de kop. Na anderhalve ronde werd de op kop afgelost, maar bleef ze wel doorbeuken. Ze gooide er in de laatste meters nog alles uit om te finishen voor de nummer drie, die heel vlak achter haar zat. Danique gooide zó veel power in de strijd dat ze viel, maar het leek gelukt de tweed plek te behouden. De finishfoto was echter onverbiddelijk: toch derde. Maar, ook nu weer in een iets snellere tijd van 53.213.

Op de 333 meter deed Danique het zeker zo goed als op de 500 meter. In de heat won ze dik en ook nog in een PR van 36.829. Een verbetering van drie honderdsten. In de kwartfinale reed ze weer een PR, nu van 36.636. Ze werd met die tijd keurig tweede en hield zicht op de A-finale. In de halve finale streed Danique keihard. Snelle start, tweede plek, maar wel wat aan de buitenkant. Op de finish liet ze zich een beetje verrassen, waardoor ze derde werd, maar wel weer in een opnieuw aangescherpt PR: 36.410. Dat betekende B-finale en daarin reed ze vanaf de start aan kop en ze hield ze die plek ondanks stevige tegenstand tot het einde vast. Daarmee was ze vijfde in het D-veld.

Door haar twee goede afstanden mocht Danique ook nog optreden in de Superfinale over 1000 meter. Dat werd een deceptie. Na een half rondje kwamen zij en een tegenstandster met hun schaatsen tegen elkaar en voor Danique het wist lag ze te dweilen en was ze kansloos voor een van de ereplaatsen. Danique werd vijfde in die race én vijfde in het hele toernooi waaraan in haar klasse 19 meisjes reden. 

Avalon Aardoom
Speculaas cup 2012Bij de B/C-junioren reed Avalon Aardoom een lekker toernooi. Ze had het dit jaar bij het NK en bij de KNSB Cup zwaar met de tegenstand van onder meer de sterke meiden uit het noorden van Nederland. In Hasselt was ze lekker op dreef. Op de 1000 meter pakte ze in de heat een bekeken tweede plaats, waarmee ze in de hoogste helft van het schema kwam. Ook in de kwartfinale werd ze veilig tweede en hield ze zicht op een plek in de hoogste finales.

Die kwartfinale werd een vermoeiend ritje omdat de race na een zware val werd afgefloten en de meiden opnieuw moesten starten. In de halve finale was het wat dringen, probeerde Avalon buitenom op de voorste plekken te komen, maar lag ze ineens toch weer vierde. Ze zag de twee koplopers vervolgens weglopen en finishte als vierde.

In de B-finale, een rit met vijf rijdsters, ging het meteen hard. Avalon rukte van de vijfde plek op naar de kop, maar werd vervolgens naar plek twee verwezen. Ze bleef goed in het spoor van de koploper, maar het veld was compact. Toen Avalon in de laatse bocht een gaatje liet vallen, glipte er een langs, waardoor Avalon derde werd daarmee over al zevende op de 1000 meter.

Op de 500 meter begon Avalon met een bekeken tweede plek in de heat en een derde plek in de kwartfinale. Omdat ze een van de twee tijdsnelste derden was, belandde ze bij de 8 meiden die gingen rijden voor een plek in de A-finale. Die missie lukte niet: Avalon werd derde, een overtuigend stukje achter de ritwinnaar en de nummer twee.

In de B-finale vocht Avalon als een leeuw. De tegenstand was sterk en ze kwam als vierde de eerste bocht uit, maar haakte wel aan. Door een inhaalactie om de derde plek te veroveren kwam ze klem te zitten tussen de blokken en de nummer 4. Avalon glipte weg en nam de nummer vier mee. Ze finishte als vierde en werd daarmee op deze afstand achtste in dit gecombineerde B/C-veld. De achtste plaats was ook de plek waarop Avalon over alle afstanden eindigde in het veld met 20 B- en C-rijdsters, omgerekend naar alleen C-rijders behaalde Avalon net als Danique een 5e plaats.

Kay Huisman
Speculaas cup 2012Twee weken snotteren, toch trainen en gewoon schoolwerk eisten bij Kay wat tol. Hij reed en streed in Hasselt voor wat hij waard was, maar echt vlammen kon hij dit weekeinde niet. In de heat op de 1000 meter ging het meteen hard, maar reed Kay bekeken naar een veilige tweede plek. In de kwart finale, dus in de strijd om bij de groep voor de A- en B-finale te komen, kreeg hij weer een stevig tempo te verduren. Het lukte Kay niet om de derde plek in te wisselen voor de tweede.

Zijn taak was dus om in de halve finale te proberen eerste of tweede te worden en zo de C-finale te halen. In die halve finale liet Kay weer een van zijn handelsmerken zien: zes ronden in de wachtkamer zitten op de derde of vierde plek en dan ineens en furieus versnellen. Dit keer ging hij vanuit positie 3 ineens naar de kop en hield die plek vast: C-finale.

In die slotrit van de 1000 meter finishte Kay als derde, maar kwam een inhaalactie om van de vierde naar de derde plek te gaan hem op een penalty te staan. Daardoor werd hij 13e op deze afstand.

De 500 meter begon Kay goed door in de heat tweede te worden. Aan zijn tijd was toen zichtbaar dat hij geen topweekeinde beleefde. Op deze sprintafstand bleef hij ruim drie seconden boven zijn PR. In de kwartfinale reed hij enkele ronden als derde, zag een inhaalactie om op 2 te komen mislukken, waardoor hij derde werd. Dus zou hij in zijn halve finale om een plek in de C-finale rijden.

In die halve eindstrijd lag Kay na de start op de derde plek. Het lukte hem niet meer om nog een plaatsje op te schuiven, maar uit zijn eindtijd bleek dat het een snelle race was geweest: 50. 819 en daarmee een seconde boven zijn PR. In de D-finale gaf Kay wel weer zijn visitekaartje af. Hij kwam als tweede uit de eerste bocht, zag het twee ronde aan, stak toen zijn Friese vriend  en concurrent Jelmer Kooistra voorbij en won de rit. Daarmee werd hij 13e op de 500 meter. Overal leverde de Speculaas Cup Kay een 12e plaats op in een veld van 27 rijders.

Foto's Speculaascup Hasselt
Uitslag Speculaascup

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords