Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsWorldcup Shorttrack 2012 Dordrecht. Goud voor Niels

Worldcup Shorttrack 2012 Dordrecht. Goud voor Niels

WCdordrecht-lara-nielsAfgelopen 3 dagen stonden in het teken van de Worldcup finale 2012 in Dordrecht met als absoluut hoogtepunte het goud voor het Nederlandse relayteam en dus goud voor Niels Kerstholt. Dordrecht had alles uit de kast getrokken om zijn ambities als sportstad waar te maken. Het is hopen dat dit ongekende spektakel de nieuwe standaard wordt.  
Lara van RuijvenLara van Ruijven (18j) kwam in haar 2e WC deelname alleen uit op de 1000m. Vrijdag startte ze in de 3e heat waar ze 5e werd.  De volgende ochtend mocht zij in de herkansingen een nieuwe poging te doen. Met een 4e plaats kwam zij helaas te kort voor de volgende ronde. Ook op de 2e 1000m, welke op de slotdag verreden werd, greep Lara met een 3e plek net mis. Wel wist Lara haar PR op de 1000m met ruim een seconde aan te scherpen. Met deze geweldige ervaring op zak kan ze verder werken aan haar toekomst. Lara had het naast de baan super druk met het uitdelen van handtekeningen aan de aanstormende jeugd.

Niels KerstholtNiels Kerstholt kwam uit op de 500m, 1000m en de relay over 5km. De 1000m voorronde werd glansrijk gewonnen. In de heat en kwartfinale die volgden werd Niels 2e. De halve finale werd gewonnen en zo stond Niels samen met nog 2 Nederlandse (Sjinkie Knegt en Freek van der Wart) in de inmiddels beruchte A-finale. Niels ging helaas in de finale onderuit, maar met Freek en Sjinkie nog op kop, kon Nederland nog wel de winst behalen. Iedereen kent inmiddels het einde... Sjinkie die ruim voorlag, vierde zijn feestje al enige meters voor de streep waardoor de Canadees zijn schaats nog net voor die van Sjinkie over de eindstreep wist te drukken. Freek van der Wart kreeg een penalty waardoor Niels toch nog het Brons omgehangen kreeg.

De 500m verliep iets minder. In de halve finale werd Niels vierde en dus een B/finale. Niels werd 2e en daarmee een 6e plek op de 500m.

Thumbnail imageDe relay die aan het eind van de slotdag volgde zal menig kijker nog lang heugen. Wat was deze race spannend , althans zo 10 ronden voor tijd. Op dat moment werd er een versnelling ingezet en schoof Nederland langzaam naar voren. Met nog 3 rondes te gaan lag Nederland 2e en was het aan Sjinkie Knegt om nog een keer alles uit de kast te trekken. Het leek er op dat alle opgekropte frustatie hem vleugels gaf en beetje bij beetje werd er ingelopen op koploper Korea. In de een na laatste ronde kwam Nederland aan kop maar trok Korea alles uit de kast om dit te keren. Korea leek langszij te komen maar verloor de controle en viel. Nederland kwam als overwinnaar uit de bus en het Wilhelmus was daar.

Niels KerstholtNet als Lara moest ook Niels veelvuldig een potlood of stift ter hand nemen om tekenblokken, mutsen en andere kleding van handtekeningen te voor zien.
Video´s via YouTube & NOS
http://nos.nl/video/340263-shorttrack-wbfinale-dordrecht.html
http://nos.nl/video/340006-knegt-juicht-te-vroeg-in-dordrecht.html
http://youtu.be/adR3OvazkgY  dweilpause filmpje
http://youtu.be/S9DB3Bxk9sc 3000m dames finale
http://youtu.be/GjmKWrLF-gQ pitspoezen dans
http://youtu.be/KHHVlphQFYQ 5000m golden race
http://youtu.be/ZkSicv6Uni8 5000m finale
http://youtu.be/x_iREvThYLQ ereronde

Foto's Worldcup finale Dordrecht 2012
http://photobynikos.viewbook.com/album/woldcupfinaleshorttrack?p=1#1 (Nico Alsemgeest)
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords