Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuws6e KNSB Cup Groningen (finale)

6e KNSB Cup Groningen (finale)

Thumbnail imageDe shorttrackers van HVHW hebben in de wedstrijdenserie om de KNSB Cup vijf keer eremetaal verdiend. Goud was er voor Tineke Groeneveld (damesjunioren A). In dezelfde klasse haalde Lara van Ruijven zilver. Bij de jongens junioren B was er brons voor Dennis Kruijswijk. Jessy Kauffman (zilver) en Sara Rog (brons) haalden eremetaal bij de meisjes junioren B. 

Afgelopen weekeinde was de zesde wedstrijd en daarmee de laatste kans om nog iets aan de stand in het klassement te doen. Er werd gereden over 1500 meter. Niet alle HVHW’ers waren van de partij, onder meer omdat een deel ‘verlof’ had na het WK junioren in Melbourne en een ander deel met de nationale ploeg al in China zat voor het WK. We waren op Kardinge in Groningen aanwezig met negen rijders: Tineke Groeneveld, Dennis Kruijswijk, Dylan Hoogerwerf, Teun Schouten, Jessy Kauffman, Sara Rog, Kay Huisman, Esmée Messemaker en Danique van Lobenstein

Bij de damesjunioren A was Tineke al voor de wedstrijd zeker van goud bij de ‘eindafrekening’, omdat de enige concurrente die haar nog zou kunnen bedreigen Lara was. Lara had echter verlof. Tineke onderstreepte dat ze de meest constante rijder was in haar categorie. Ze werd derde in de B-divisie en daarmee de sterkste junioren A-rijdster. Lara behield haar tweede plaats omdat ze heel ruim voorstond op de nummer drie bij de A-junioren.

Dennis en Dylan
Thumbnail imageDennis stond voor aanvang van ‘Groningen’ al derde in het klassement. Dylan stond een kleine 200 punten achter hem op plek vier en kon hem nog passeren. Om de tweede plek te veroveren, moest onze Dennis 76 punten winnen op Dennis Visser. Zowel Dennis als Dylan reden in de A-divisie, waarin Dylan vierde werd en Dennis tiende, vlak voor Dennis Visser. Dylan was daarmee de beste B-junior en Dennis de nummer 2. Dylan achterhaalde Dennis daardoor niet, zoals Dennis niet voldoende inliep op Dennis Visser. Dylan bleef dus net buiten het podium en Dennis behield brons.

Jessy en Sara
Thumbnail imageJessy stond voor aanvang van de slotwedstrijd tweede bij de dames junioren B en er was een wonder nodig om door te stoten naar goud. De eerste plek was in handen van Roza Kooystra. Di laatste had een flinke marge, reed ook in Groningen én deed dat ook nog in een hogere divisie. Jessy had een comfortabele voorsprong op de nummer drie Rianne Jorritsma en die reed een divisie lager. Jessy behield met haar 17e plaats inde B-divisie haar zilveren positie. ‘Onze’ Sara stond vlak achter Rianne op de vierde plaats en dankzij Sara’s winst in de B-divisie – derde in de heat, eerste in de halve finale en de A-finale - verdrong zij Rianne van het KNSB Cup-podium: brons.

Teun Schouten
Tot zo ver de medaillewinaars. Maar zoals ik zei: we waren met negen rijders actief tijdens deze laatste ontmoeting in de strijd om de KNSB Cup. Resteren nog de verrichtingen van Teun, Esmée, Danique en Kay. Teun trad als B-junior aan in de C-divisie, waar ook Esmée en Danique als C-junior reden. Teun bleef zondag op de been, won net als Danique en Esmée zijn heat, en ook zijn halve finale, waarna hij ook de A-finale op zijn naam schreef. In de KNSB Cup over zes wedstrijden was Teun dertiende bij de B-junioren.

Esmée en Danique
Esmée miste zondag door een val de A-finale, maar won de B-finale. Ze versloeg in die rit  Danique, die tweede werd, nadat ze in de halve finale vierde was geworden. Esmée sloeg daarmee een goede slag. Ze klom in de stand om de KNSB Cup van de tiende naar de achtste plaats. Danique handhaafde in Groningen haar negende stek. Avalon Aardoom (ziek thuis) zakte van de 12e naar de 13e plaats. 

Kay
Voor aanvang van de laatste wedstrijd stond Kay zesde in de stand om de KNSB Cup, vlak voor Nederlands kampioen Koen Slootweg en op wellicht overbrugbare afstand van Bauke Bollema die vijfde stond. Koen had niet alle KNSB Cups gereden en is normaal een maat te groot voor Kay. Dat bleek. Kay reed in de B-divisie tegen onder meer Sara, Jessy en Tineke. Hij bleef in het geweld overeind en werd dankzij zijn tweede plek in de B-finale achtste van de B-divisie. Hij was uiteindelijk zevende in de KNSB Cup.

Tot slot de resultaten van de andere HVHW’ers die dit jaar een of meer keer deelnamen aan een wedstrijd om de KNSB Cup: Jan Ebele van der Ree (9e; heren senioren), Niels Kerstholt (18e; herensenioren), Adwin Snellink (6e; heren junioren A), Loïs Kloor (4e; dames junioren A), Peter Frank van der Ree (19e;jongens junioren B), Avalon Aardoom (13e; meisjes junioren C).

Een uitgebreid verslag van de wedstrijd in Groningen staat op www.erikhuisman.wordpress.com

 

 

 

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords