Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsJunior Europa Cup Final Shorttrack 16-18 Maart Brasov, Roemenië

Junior Europa Cup Final Shorttrack 16-18 Maart Brasov, Roemenië

EK junioren Shorttrack RoemeniëDonderdag 15 maart, De HVHW-ers Adwin Snellink (junior A), Lois Kloor (junior A). Lara van Ruijven (junior A), Tineke Groeneveld (Junior A), Dylan Hoogerwerf (junior B) en Sara Rog (junior B) hoefden gelukkig niet al te vroeg op, om met de rest van de Nederlandse afvaardiging af te kunnen reizen naar de Junior Europacup Finale in Roemenië.
Degene die vanuit Brabant, Gelderland of Friesland kwamen, moesten in het donker hun bed uit om rond half acht te verzamelen op Schiphol. Er werd gevlogen op Boekarest en daarna 170 km in busjes over de slechte Roemeense wegen, om uiteindelijk om 6 uur in de avond aan te komen in Brasov. Net op tijd om nog een ijstraining te kunnen mee pakken. De meegekomen HVHW ouders (en oma's) hadden een nog avontuurlijker vervoermiddel gekozen vanaf Boekarest, namelijk de trein. De trein reed wel op tijd weg en had geen last van de sneeuw, maar daar houden alle pluspunten in vergelijk met NS wel mee op. Los van de bedelaars in de trein, had zelfs de eerste klas de uitstraling of het de laatste rit van deze trein was en na ingebruikname 50 jaar geleden niet meer was schoongemaakt, over de toiletten maar te zwijgen.

Vrijdag 16 maart, 
Uitslapen voor onze rijders, want voor hen begint het programma pas om half vier in de middag. Dit was voor de ouders en oma’s een goede gelegenheid op het centrum van Brasov te bezichtigen. Brasov is, als belangrijk knooppunt van het voormalige Trans-Sylvanische rijk, een oude stad met een rijke historie. Dit was aan de statige huizen goed te zien, maar helaas niet allemaal even goed onderhouden.

Trouwens een vreemd toernooi schema, want alle individuele ritten waren op vrijdag en zaterdag, met op zondag alleen de relay voor landenteams. In de ochtend reden de pupillen en junioren C en in de middag junioren A en B. Ondanks dat HVHW de meeste rijders had in deze Nederlandse selectie, zat er helaas geen afvaardiging bij de pupillen en junioren C van onze club. Mooi doel voor de komende jaren.

De eerste afstand was de 1500 meter en hier haalde Adwin, Tineke, Lara en Sara de A finale, dus dat was een goede start van het toernooi. Lois kreeg helaas een penalty door een schattingsfout bij het inhalen en mocht hierdoor op deze afstand niet meer uitkomen. Dylan had een zware rit en eindigde niet bij de eerste twee en moest in de B finale starten. Adwin, Lara en Tineke reden een goede A finale en werden respectievelijk 2e, 3e  en 4e. Voor Sara was de tegenstand te groot en ze eindigde als 6e, maar pakte zo mooi wel een paar finale punten mee.

De tweede afstand was de 500 meter. Misschien niet de sterkste afstand voor de HVHW’ers, want hier bereikte alleen Lara de A finale en werd ze, net als op de 1500 meter, 2e. Adwin werd 6e, Tineke en Dylan 7e, Lois en Sara  9e.

Om 9 uur ‘s-avonds verlieten we in het donker de schaatsbaan, maar er kon weer uitgeslapen worden want zaterdag begon het inrijden voor junioren A en B pas om half 1.

Zaterdag 17 maart,
Alle dikke kleding en jassen voor niets meegenomen, want we werden met stralend weer wakker en dit is in de rest van het weekend zo gebleven. In de ochtend, de stad weer verkend en alles met de taxi gedaan, want voor maximaal twee Euro kom je in de hele stad. In Nederland is het voorrij tarief al hoger!

Vandaag alleen drie ritten op de 1000 meter, namelijk de kwart-, halve-finale en de finale. Op deze afstand bereikte bij de dames junior B Sara de halve finale, maar wist zich net niet op de 2e plek te rijden en reedt zich in de B finale naar een 7e plaats op deze afstand. Bij de heren junior B liep Dylan in de eerste rit tegen een penalty aan en mocht niet meer uitkomen op deze afstand. Bij de dames junior A lukte het Lara en Lois om in de A finale te komen en werden respectievelijk 2e en 3e op deze afstand. Tineke die een sterk toernooi reedt wist in de B finale de 5e plek te halen. Adwin had zijn zinnen gezet om in eindklassement bij de eerste drie te eindigen, maar dan moest hij zich voor de A finale plaatsen op deze afstand. In een zeer spannende race ging hij als 2e de laatste bocht in en werd bij het uitkomen van de bocht aangetikt, waardoor hij viel en kruipende als 3e over de streep ging.

Zondag 18 maart,EK Junioren Shorttrack
Die dag stonden er alleen de relays op het programma. Onze Nederlandse selectie had zelfs de luxe om als enige land twee dames teams in te zetten. Om in finale te kunnen rijden moesten de teams zich eerst kwalificeren door zich bij de e snelste te rijden. Voor de dames was de indeling gemaakt op de gereden 500 meter tijden. Lara zat in A team en Lois, Tineke en Sara zaten hierdoor in het B team. Bij de heren reden Adwin en Dylan mee. Alle 3 de teams hebben de finale bereikt, waarbij dames A team een nieuw Nederlands record reden. In de finale rit liep dames B team helaas een ronde achterstand op, door na het wisselen het eerste blokje voor de bocht te missen. Het A team deed wat ze moesten doen en wonnen met ruime voorsprong en verbeterde ook hun eigen net gereden Nederlands record. De mannen gingen in hun rit voor goud, maar moesten het veel sterkere Hongaarse team voor laten gaan. Ze werden 2e, met ruime voorsprong op nummer 3. Kortom goud voor de dames en zilver voor de heren. Een mooie afsluiting van het toernooi en het einde van een seizoen voor in ieder geval de rijders van de Jong Oranje.

Het medaille resultaat was goud voor de dames relay (Lara) en zilver voor heren relay (Dylan en Adwin). Zilver voor Lara in het algemeen klassement, de 1500 meter, de 1000 meter en de 500 meter voor junioren A. Zilver voor Adwin op de 1500 meter voor junioren A. Brons voor Lois op de 1000 meter junioren A.

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords