Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsShorttrack nieuwsTurnhout, Closing Games 2012 shorttrack: goud, zilver en brons

Turnhout, Closing Games 2012 shorttrack: goud, zilver en brons

cg22Het zit erop. Het is nu echt voorbij. Met de traditionele Closing Games in Turnhout hebben de jongere shorttrackers het seizoen 2011-2012 afgesloten. We kunnen tevreden zijn. Er is hartverwarmend geknokt en we haalden goud, zilver en brons. Goud was er voor Esmée Messemaker (C-junioren), zilver voor Danique van Lobenstein (D-junioren) en brons voor Ted Dalrymple (F-junioren). 

Jammerende wekker
We reisden met acht C- t/m F-junioren af naar België. Bij iedereen jammerde ergens rond kwart over vijf of half zes de wekker ten teken dat de laatste etappe van het seizoen van start ging. Voor zeven van de acht (en hun liefhebbende begeleiders) was het voor het derde weekeinde achtereen dat ze naar onze zuiderburen gingen voor het shorttracken. Na het Open Nederlands Kampioenschap in Turnhout en de Easter Cup in Gent (beide weekeindtoernooien) gingen we nu voor slechts een dag naar België.

Mooie sportdag
CG2012Het werd een extreem lange dag, mede door het ruime deelnemersveld. Inrijden vanaf 8 uur en de laatste ritten werden rond 20.00 uur gereden. Uiteindelijk heel vermoeiend voor rijders, coach Ald Messemaker én de meegereisde supporters (in die volgorde), maar we beleefden mede daardoor ook een mooie (sport)dag. Zo was er tussen de ritten genoeg gelegenheid om buiten te spelen en we konden met zijn allen tussen de middag gaan lunchen. Dat werd pizza en pasta in De Waterput. Een aanrader.

Esmée Messemaker
CG2012Het was dus een gezellige dag, waarop onze acht rijders stuk voor stuk hun huid duur verkochten. Er werd gereden met heats waarbij de gereden tijd bepalend was voor de ‘hoogte’ van de finale. Van Esmée wisten we op voorhand al dat ze grote medaillekansen had. Ze kon de druk die dat opleverde prima aan. Krachtig rijdend, met durf en taktisch goed haalde ze op de beginafstand de A-finale. Ze won niet alleen haar heat, maar reed van de 13 meiden ook de snelste tijd. Die finale schreef ze ook op haar naam. Op de 500 meter haalde ze eveneens de A-finale, waarin ze tweede werd. Die eerste en tweede plaats waren goed voor de dagoverwinning.

Danique van Lobenstein
cg2012Wie ook in een favorietenrol zat was Danique. Zij had af te rekenen met 16 meiden. Haar heat over 500 meter won ze, mede door haar voortvarende start en het stevig doortrekken in de rondes erna. In de A-finale die ze zo haalde schaatste Danique naar een derde plaats. Op de 333 meter reed ze ook heel scherp. Andermaal schopte ze het tot de A-finale en daarin werd ze in een spannende en supersnelle race opnieuw derde. En passant scherpte ze haar PR ietsje aan. Samen met het ‘brons’op de 500 meter was die prestatie goed voor de tweede plaats in de eindrangschikking. 

Ted Dalrymple
cg2012Ook Ted hadden we ingeschat bij de snelste mannen in zijn klasse. Maar, dan moet je dat nog wel waarmaken. Dat deed hij. In de heat over 333 meter kreeg Ted meteen met de sterke Diémo Brandes te maken. In zijn spoor reed Ted keurig naar een plaatsje in de A-finale, waarin hij vierde werd. Op de 222 meter deed hij het op eigen kracht. Hij won zijn heat overtuigend en ook daar was zijn tijd goed voor de hoogste finale. Daarin werd hij soepel glijdend met steeds langere slagen derde. Dat was ook de plaats van Ted over de twee afstanden.

Niels d’Huy
CG2012En de rest? Die deed het hartstikke goed. Niels d’Huy showde bij de E-junioren weer een geweldige wedstrijdmentaliteit. Beuken vanaf de eerste meter en volle bak gaan tot de streep. In zijn eerste rit over 333 meter ging Niels onderuit, maar in de D-finale revancheerde hij zich door tweede te worden en drie man achter zich te houden. Op de 222 meter stond Niels ook in de D-finale. Dat was een heel spannende rit, waarbij Niels joeg op de nummer 2 en 0,1 seconde tekort kwam voor die tweede plek. Dankzij die strijd en vechtlust reed hij wel een nieuw PR. Niels werd bij de E-jongens 16e.

Samantha Ende
cg2012Twee maal pech, op beide afstanden een keer, had deze dag Samantha Ende. Ze begon zeer goed op de 500 meter. In haar heat kon ze het spoor van twee meiden voor haar goed volgen. Ze werd derde in een nieuw PR. In haar D-finale viel ze lelijk en moest de race worden gestopt. Samantha kon wel zelfstandig van het ijs rijden, maar was uitgesloten van de herstart in deze race. Op de 333 meter viel ze nogmaals, terwijl ze zich net goed had vastgebeten in haar tegenstandsters. In de D-finale liet ze zien een aardig stukje te kunnen schaatsen. Met een dame van SVU zette ze de andere drie rijdsters op flinke achterstand, werd ze tweede en bleef ze maar 0,5 seconde boven haar PR. Samantha werd zo 16e bij de D-meisjes.

Max van Wijk
CG2012De concurrentie bij de D-junioren, de klasse van Max van Wijk, was zwaar. Hij nam het op tegen 18 rijders. Zijn inzet was als altijd groot en zijn finish immer scherp. In de heat over 500 meter werd Max derde en zijn tijd bracht hem in de D-finale. Dat werd een spannende rit, waarin de verschillen klein waren en Max de tweede plek bevocht. De heat van de 333 meter leverde hem de derde plaats op en op grond van zijn tijd acteerde Max opnieuw in de D-finale. Hij nam vanaf de start het initiatief en won de rit met voorsprong. Al met al sloot Max deze Closing Games af met een 13e plek.

Georgie Dalrymple
cg2012Teds grote zus profiteerde maximaal van de aanwijzingen van coach Ald. Georgie had bij de Easter Cup wat problemen met haar slag en tijdens de Closing Games bleek ze een flinke stap te hebben gemaakt. Met iets snellere, maar nog steeds zeer krachtige slagen reed ze zich op de 333 meter in de heat naar een tweede plaats. Haar tijd was goed voor de A-finale. Daarin streed ze in een mooie rit om de winst op deze afstand. Met miniem verschil op de koplopers werd ze derde. Beide keren reed ze minder dan een seconde boven haar PR. Op de 222 meter ging haar PR wel aan barrels. Eerst in de heat 0,4 seconde en vervolgens in de B-finale nog eens 0,5 seconde. Over beide afstanden bereikte Georgie een keurige 5e plaats.

Kay Huisman
CG2012Tot slot Kay Huisman. Hij nam het – net als tijdens het ONK en de Easter Cup – op tegen een heel stel sterke C-jongens. Hij acteerde ook nog eens in een veld van 23 rijders. Kay keek uit naar de krachtmeting en werd beloond met leuke, spannende ritten. Mooi was dat concurrent en schaatsvriend Gilian Goud weer van de partij was na een beenbreuk vroeg in het seizoen. In de heat over 1000 meter reed Kay in samenwerking met Hessel Koot (SVU) naar een snelle tijd, die hem in de B-finale bracht. Die finale was een mooie rit. Eerst kalm, toen sneller waarbij Kay via inhaalacties opschoof vanaf de vierde naar de tweede plaats. Daarmee was hij 6e van de 23. Op de 500 meter won Kay zijn heat, maar miste hij met zijn tijd net de B-finale. In de C-finale werd het een spannende strijd, waarin Kay het initiatief nam en hij net voor Gilian tweede werd. De Closing Games leverden hem zo een mooie 6e plaats op.

Een verslag van minuut tot minuut met filmpjes staat op het blog www.erikhuisman.wordpress.com.

Foto's Closing Games 2012 Turnhout
Uitslagen Closing Games 2012 Turnhout

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords