Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsSkate nieuwsKPN NK’s Marathon en 100 meter Inlineskaten Naaldwijk gaan niet door

KPN NK’s Marathon en 100 meter Inlineskaten Naaldwijk gaan niet door

De KPN NK’s Marathon en 100 meter Inlineskaten, die voor 1 juni op de kalender stonden, gaan niet door. De organisatie heeft dit in overleg met de KNSB besloten. Reden: de coronacrisis heeft zo’n impact op de economie en het dagelijks leven in het Westland, dat het organiseren van zo’n sportevenement voorlopig niet van de grond komt.

De organiserende verenigingen HVHW en IJsclub Eendracht hebben dit besluit met pijn in het hart genomen. Voor het eerst sinds 2003 zou het Westland het skeelerpeloton ontvangen voor een NK. De organisatie keek er naar uit en voorbereidingen waren in volle gang, maar de coronacrisis slaat in het Westland hard toe en raakt nu dus ook dit skeelerevenement. De betrokken verenigingen willen de organisatie van deze NK’s in de toekomst, mogelijk al volgend jaar, graag weer oppakken.

De 100 meter zou, na een jaar te zijn geschrapt, terugkeren als onderdeel van een nationaal kampioenschap. Dat is nog steeds de intentie van de KNSB. Waar en wanneer deze NK’s nu worden gehouden is nog niet bekend.

Deze week besloot de KNSB al om alle wedstrijden op te schorten tot 1 mei. Op 12 april wordt bekeken wanneer het seizoen wel kan beginnen. “Dan hopen we ook meer duidelijkheid te hebben over de NK’s Marathon en 100 meter”, zegt Marcel Scheperkamp, disciplinemanager Inlineskaten van de KNSB. “We gaan hard op zoek naar een alternatieve locatie én datum.”

Overigens gaan de voorbereidingen voor de andere NK’s Inlineskaten gewoon door. Het is natuurlijk afwachten hoe lang de coronacrisis aanhoudt, maar op de kalender blijven staan: de KPN NK Baan/Weg in Oldebroek (21 – 23 mei) en het Open NK Inlineskaten over 100 kilometer in Hallum (22 augustus).

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords