Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsSkate nieuwsVerslag Hartekind Solorit

Verslag Hartekind Solorit

#maakjehart : Hans rijdt solo voor Hartekind

Verslag Hartekind Soloride door het Groene Hart van Hans van Oosten

Onder het motto #maakjehart heeft hij deelgenomen aan de Hartekind Soloride. Hij heeft ruim 250 km gefietst, gesprekken gevoerd met mensen over het doel van Hartekind en €665 opgehaald. Wat dreef hem en hoe kwam hij op dit idee? Lees verder zijn persoonlijk verslag.

Hartekindride
In de week van 27 juni t/m 4 juli is de HartekindRide zie https://www.hartekindride.nl gehouden, een sponsoractie voor de stichting Hartekind. Deze stichting zet zich in om kinderen met aangeboren hartafwijkingen te kunnen helpen, zodat hartekinderen een grotere kans hebben op een normaal leven.

Oorspronkelijk zouden deelnemers meedoen aan een wielerevenement in de vorm van een ronde door het groene hart langs de 4 academische ziekenhuizen in Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Maar in verband met de maatregelen tegen verspreiding van het Corona virus, is dat evenement geannuleerd. Deelnemers konden nu hun eigen doel bepalen qua fietsritten bijv. in de vorm van een hart. Als ze maar solo reden. Mijn plan werd om de oorspronkelijke tocht solo te rijden in twee etappes.

Waarom
De stichting Hartekind zie https://www.hartekind.nl is mij al enige tijd bekend. Yara van Kerkhof maakte deel uit van de Gewestelijke selectie in Zuid Holland voordat zij lid werd van de nationale shorttrackselectie in Heerenveen. Zij is zelf “hartekind” en nu ambassadeur van de stichting. En afgelopen jaar maakte ik kennis met één van de bestuursleden van de stichting.
Maar het idee dat ik zou mee doen met de prestatietocht en sponsoractie is pas concreet geworden na een hartonderzoek. Met een gezond hart kun je leven, en dat gun ik ieder kind. En ja, als kersverse opa en actieve sporter, is een sponsorrit voor mij logischerwijs de manier om aandacht te vragen voor hartekinderen en sponsorgeld in te zamelen.
Toen ik mij eenmaal had ingeschreven, kwam alles vanzelf. Mijn doel concreet maken, een realistische uitdaging zoeken en ook daarvoor de sponsoring organiseren.

Mijn harterondes
Op zondag ik ben gestart met het “harterondje van Yara van Kerkhof” rond Zoetermeer. Op dinsdag ben ik langs drie van de vier ziekenhuizen gereden (Leiden, Amsterdam en Utrecht) en vrijdag heb ik het Sophia kinderziekenhuis (onderdeel van Erasmus MC) bezocht. Bij deze bezoeken heb ik wenskaarten bezorgd voor de kinderen met de boodschap “deze week slaat mijn hart voor jullie”.
In het LUMC heb ik gesproken met Francisca een echografist en in het UMC Utrecht met Heynric Grotenhuis, een kindercardioloog. Met echo’s en MRI scan is het mogelijk om een goed beeld te krijgen van het kinderhart als het kind nog in de baarmoeder is. Hartekind gaat er financieel voor zorgen dat een goede 3D foto gemaakt kan worden in elk ziekenhuis. Zodat meteen een adequate behandeling kan worden gegeven na de geboorte.

Heynric is verrast met mijn bezoek

De fietstocht
Solo fietsen werkt therapeutisch. Deze ritten was ik gericht op mijn doel en iedereen die ik heb ontmoet heb ik daarover verteld. Dat begon al bij de triage bij de ziekenhuizen maar ook medefietsers onderweg hebben het gehoord. Geen tijd dus om te denken aan energiecoaching of goede software (mijn werkzaamheden) of zelfs aan muziek.

En rijdend door het groene hart, realiseer je je ook de kwetsbaarheid van ons woongebied, ons land en het leven in het algemeen. Hoe gaat het verder? Als we doorgaan met bouwen en ongebreideld groeien, kan onze mooie leefomgeving zo maar uit onze handen glippen. En hoe gaat het met Lara van Ruijven? Ik kan alleen nog voor haar bidden.

Een tocht maken in je eentje leidt tot onverwachte ontmoetingen en gebeurtenissen. Dat maakt het avontuur. Een overtocht met een pontje, een drenkeling in het Amsterdam-Rijn kanaal. En om de laatste kilometers in het gezelschap van Leon te mogen rijden was niet gepland maar zeer welkom. Volgend jaar opnieuw?

#maakjehart ❤️ #PanterLara

Wil je nog sponsoren, dan kan dat via https://www.hartekindride.nl/hans-van-oosten-hartekind-ride-2020?skip_cookies=true&#amount=0&tab=about

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords