Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsZomertrainingGrote belangstelling!

Grote belangstelling!

TSG TrainingDe dinsdagavondtraining van de TopSportGroep (aangevuld met een aantal shorttrack(st)ers)  mag zich verheugen in een grote belangstelling van de ouders! Gezellig keuvelend kijken zij naar de verrichtingen van hun kinderen; er is ook heel wat te zien! In deze training komen verschillende onderdelen aan bod. In kleine groepjes onder leiding van Henri Seelig, Jeroen Jong en Feikje Huisman worden de drie onderdelen van deze training afgewerkt; schaatsplanken, core-stability en een circuittraining.

Schaatsplanken: Hiermee worden schaatsbewegingen getraind. Het accent ligt hierbij op de afzet en het moment van de afzet, het gebruik van de heupen en de houding van het bovenlichaam ten opzichte van de benen tijdens de schaatsbewegingen.

Core-stability: Door middel van verschillende oefeningen met ballen e.d. worden de verschillende spiergroepen getraind. De buikspieren, het bekken, de rug en het middenrif worden hierbij getraind. Op deze manier wordt het lichaam een stabiel geheel tijdens het sporten en werken alle spiergroepen zoals ze zouden moeten werken.

Circuittraining: deze training wordt ook wel gezien als “krachttraining”. Hierbij worden – door diverse sprongen en looppassen- met name de bovenbeenspieren getraind. Enkele oefeningen die  hierbij onder andere gedaan worden: low-walks, schaatssprongen, corner-belt oefeningen en balansoefeningen.

Frequentie, duur en belasting van de verschillende onderdelen worden van te voren per week vastgelegd in een trainingsschema. Dit schema is weer gekoppeld is aan het opgestelde jaarplan dat voor de trainingen voor de TopSportGroep wordt gehanteerd.

Door gebruik te maken van periodiseringen tijdens de opbouw van de trainingen zorgen deze èn de drie andere wekelijkse trainingen ervoor dat de schaatsers van de TopSportGroep en shorttrackgroep straks weer uiterst goed getraind aan het schaatsseizoen kunnen beginnen.
banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords