Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsZomertrainingWindje tegen…

Windje tegen…

Route 50kmMaar liefst 27 bikkels (M/V) van de HVHW pupillen en junioren inclusief een paar ouders stonden zaterdagmorgen 15 juni  als trappelende paarden klaar voor de eerste gezamenlijke fietstoertocht dit jaar. Eerder die ochtend hadden we de start nog een uur moeten uitstellen omdat Buienradar.nl het blijkbaar nodig vond precies een staartje van een regenfront over de regio Den Haag te sturen. Maar nu was het toch zo ver. 

De routekaart beloofde een mooie ronde van 50km door het Westland, langs de nieuwe Waterweg en Hoek van Holland en via de Duinen weer terug naar de uithof.

Omdat de groep best wel groot was werd mede met het oog op de veiligheid besloten om de groep in tweeën te splitsen. De Junioren zouden onder leiding van Arnoud Snellink en Jeroen Wester de route verkennen en de Pupillen onder leiding van Maurice Jansen en Kees d’Huy zouden hun spoor volgen.

Windkracht....Er stond rond 11 uur al een stevige bries kracht 5 uit het Zuidwesten en de weergoden hadden beloofd dat deze  gedurende de dag nog zou aantrekken. Met de wind schuin voor vormde zich een mooi peloton waarin de rijders keurig in elkaars wiel kropen om zo veel als mogelijk uit de wind te kunnen krijgen. Zo konden we mooi de oefeningen van De HVHW fietstrainingen direct in de praktijk brengen.  In de buurt van Maasland begon het mooi op te klaren en konden we in de zon genieten van het mooie Westlandse landschap.

Met de opklaringen trok echter de wind ook behoorlijk aan tot kracht 6. Dit was goed te zien toen we aan de Maas Boulevard in Hoek van Holland arriveerden. Er stonden stevige kopjes op het water en er voltrok zich een ware zandstorm aan de overzijde op de 2e Maasvlaakte. De rijders hadden het zwaar en het peloton waaide uiteen. Zeker onze jongste pupillen moesten nu even op hun tandvlees bijten, maar ze lieten zich niet kennen!  Gelukkig waren we nu vlak bij de tussenstop locatie waar de pupillen weer verenigd werden met de junioren groep. Tijd om de koolhydraatvoorraad weer aan te vullen en de vochtspiegel weer op peil te brengen. Voor de kids gaat dat het best via het inmiddels beproefde recept van appelsap en juttercake of appeltaart.

Dat de accu’s van die kinderen heel snel weer opgeladen zijn bleek wel  uit het feit dat zij gingen rennen en stoeien op het grasveld voor het restaurant, terwijl wij nog halverwege het kopje koffie zaten…

1e fietstocht pupillen 15-06-2013Tijd dus om op te zadelen en het kompas weer op de thuisbasis de Uithof te richten. Toen we net de duinen in reden bleek dat wind inmiddels onze grootste vriend was geworden. Windkracht 6 vol in de rug, in één rechte lijn naar Kijkduin. Dat lieten de kids zich geen twee keer zeggen. Het grote blad ging er dus op, handen in de beugels  en volle bak gaan. We hebben het hele stuk afgeraffeld in een tempo wat boven de 40 km/uur lag. Dat was eigenlijk niet de afspraak want we zouden toch extensief trainen? Ik geef het u te doen als trainer / begeleider:  een groep bloed fanatieke HVHW-talenten die zich als raspaarden vol in de strijd werpen. Daar is geen  kruid tegen gewassen! Dan maar zelf meerijden…

Bij Kijkduin aangekomen hebben we het tempo er af gegooid om nog even lekker uit te kunnen rijden naar de Uithof. Helaas reeds David nog vlak voor de finish een keer lek maar de ervaren handen van Maurice wisten dit euvel snel te verhelpen.

Met gepaste trots kunnen we terugkijken op een hele geslaagde tocht. Die HVHW-ers kunnen echt fietsen. Ook de jongsten van nog geen negen jaar rijden lekker mee in het peloton. De wind was vandaag een formidabele tegenstander maar ze hebben zich allen kranig verweerd!

Lijkt het je ook leuk om een keer met ons mee te fietsen dan kan dat natuurlijk. We zullen nog een paar keer dit zomerseizoen een tocht organiseren. Houd de HVHW-website dus goed in de gaten. Je kan ook lid worden van de HVHW-Zomertraining groep op facebook, dan ontvang je automatisch een update met interessante activiteiten die we in het  zomerseizoen organiseren.

Vind je fietsen echt leuk en wil je ook graag fietstrainingen volgen? Dat kan! De pupillen trainen iedere woensdagavond op het parcours van TRIAS in Den Haag. De junioren van de wedstrijdgroep fietsen op maandag op de Spartaan in Rijswijk. Meld je aub. even aan via dit inschrijfformulier op de HVHW website

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords