Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeNieuwsZomertrainingRabo's Dikke banden race brengt HVHW-ers succes

Rabo's Dikke banden race brengt HVHW-ers succes

Thumbnail image4 juni 2010 - Den Haag, Statenkwartier. Maar liefst vier van de acht HVHW-ers die aan Rabo's "Dikke banden race" deelnamen behaalden het podium. In de categorie 11/12 jaar won Anouk Tjepkema de 1e plaats gevolgd door Avalon Aardoom op de 2e plaats. Danique van Lobenstein werd 1e in de categorie 9/10 jaar en Georgie Dalrymple werd 3e in de leeftijdsgroep 7/8 jaar. Rabo's Dikke banden race wordt jaarlijks op meer dan 200 plaatsen in het land gehouden. Alle winnaars gaan door naar de finale op 2 oktober in Emmeoord.

Thumbnail imageAls eerste vertrok de groep 7/8 jaar met aan de start Youri van Hassel (nr.26), Georgie Dalrymple(nr.24) en  broertje Ted Dalrymple (nr.25). Georgie was als eerste weg, broertje Ted kwam iets later op gang, gevolgd door Youri die helemaal van links op moest komen. Na de eerste ronde moest Georgie 1 plekje inboeten en ook in de laatse ronde werd zij nogmaals ingehaald waardoor Georgie uiteindelijk als 3e bij de meisjes eindigde. Youri, bloedfanatiek, trapte zijn pendaaltjes uit alle macht rond. Hij wist zijn achterstand goed te maken en finishte net voor de middenmoot. Ted, slechts 6 jaar, kon niet het tempo volhouden waarop hij vertrokken was, bovendien schrok hij behoorlijk van een voortganster die ten val was geraakt. Hij raakte dan ook verstrikt in een achterhoede gevecht en finisht net voor de bezemwagen.

Thumbnail imageMax (nr. loos) stond samen met Thomas (nr.29) en Danique (nr.31) aan de start in de groep 9/10 jaar. Max arriveerde, door drukte in het verkeer, te laat maar kon nog net voor het startschot viel, aanschuiven. Tijd voor een rugnummer was er niet meer. Alle drie kwamen wat moeizaam op gang. Het traject van 1 Km moest viermaal afgelegd worden er is dus alle tijd om en ander goed te maken. 2 Jongens gaan er vandoor, de rest wil of kan het tempo niet volhouden. Danique klamt zich vast aan de jongen op positie 3 en kijkt regelmatig om of haar 1e positie  bij de meiden niet in gevaar komt. Ook Thomas en Max blijven zich vastbijten in hun tegenstanders en schuiven langzamerhand een paar posities op. In de laatste rond met zo'n 50m te gaan trekt Danique een sprintje aan en gaat alsnog haar tegenstander voorbij zij finisht als 3e maar is 1e bij de meiden. Niet veel later volgt Max over de eindstreep, gevolgd door Thomas, beide hebben alles gegeven.

Thumbnail imageAnouk (nr.32) en Avalon (nr.30) moeten in de categorie 11/12 jaar 5 km afleggen. Na de vele aanmoedigingen van clubgenoten zijn hun stemmentjes al wat hees. Als het startschot valt is Avalon als een van de eerste weg. Anouk lijkt even problemen te hebben met haar toeclip maar eenmaal haar voet goed gepositioneerd maakt ze haar achterstand goed en neemt zij de leiding bij de meisjes. Het veld valt na 2 ronden helemaal open waarna er tot aan de eindstreep geen positiewisselingen meer plaatsvinden. Anouk wint bij de meisjes gevolgd door Avalon op de 2e plaats.

Thumbnail imageNa de wedstrijd krijgen alle deelnemers een leuke atentie en mogen zijn poffertjes gaan eten. Terwijl de ouders de overige races gade slaan vermaken de kinderen zich nog even in de speeltuin. Na afloop mogen ze nog even met Hagenees Henk Bres op de foto

Thumbnail imageDe jeugdcompetitie wordt gevolgd door een prominenten race met Haagse bekenden als Henk Bres, gebroeders de Gier, Jessica Mendels en Bram Lomans. De prominenten worden op hun beurt opgevolgd door een grote groep amaterus en daarna het gevecht om de Grote Tom Schouten Prijs. De avond werd afgesloten met een spetterend optreden van DJ Michel Meere.

Foto's Rabo dikke banden race

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords