Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackIntroductie

Introductie Shorttrack

Shorttrack is een spectaculaire vorm van hardrijden over een of meer korte rondjes (111,11m) uitgezet op een ijshockeybaan. Er wordt doorgaans gestart met 4 tot 6 rijders (max 8). Omdat de bochten veel scherper zijn dan op een 400m baan is de schaats en schaatstechniek aangepast om deze bochten te kunnen houden. Tegenwoordig trainen de meeste commerciële merkenteams (ja ook Sven Kramer) op deze techniek. Om eventuele valpartijen op te vangen wordt langs de boarding baanbescherming geplaatst (kussens).

Shorttrackleden met een licentie mogen aan wedstrijden meedoen. Het grootste deel van de pupillen doet hier aan mee. Er wordt gereden over diverse afstanden, afgestemd op de leeftijdscategorie. Bij shorttrackwedstrijden wordt via heats, kwart- en halve finales naar de finales toegewerkt. Niet je tijd maar je ritklassering bepaald of je in de hoogste “A-finale” of een lagere finale komt. Iedere keer gaan de beste 2 rijders naar de hogere finale, de andere rijders naar een lagere finale. Om in de A-finale te komen moet je dus in elke rit bij de beste 2 hebben gezeten.

Een ander (Olympisch)shorttrack wedstrijddeel waarop getraind wordt is de relay (aflossing). Hierbij rijden een aantal teams van drie of vier rijders tegen elkaar. Van elk team rijdt telkens één rijder een aantal ronden in de baan. Vervolgens komt de volgende rijder aan het einde van de bocht in de baan, waarna er afgewisseld wordt met een duw. Zo wisselen de rijders elkaar af, tot drie ronden voor het einde. De rijder die dan in de baan komt rijdt vervolgens de race uit. Vooral de jeugd vindt dit onderdeel prachtig

HVHW geeft al meer dan 20 jaar shorttracktraining. Pupil ben je van ~6-12 jaar, daarna wordt je junior. De trainingen vinden plaats onder leiding van ervaren trainers waarbij samen wordt gereden met rijders van min of meer gelijk niveau.

HVHW heeft al vele kampioenen afgeleverd. Dit seizoen (2019-2020) rijden de volgende rijders in de volgende selecties:
Nationaal Team:
 
Lara van Ruijven (sen), Avalon Aardoom (sen ) Dylan Hoogerwerf (sen) Georgie Dalrymple (junA)
RTC selectie:
 
Kay Huisman (senior), Ted Dalrymple (junB) 
Talentgroep   Anna Eijsackers (junC), Timo Boersema (junC), Zeb Olsthoorn (pup), Boet Groenewegen(pup), Jeremy Brinkers

 

banner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords