Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
HomeShorttrackShorttrack NieuwsOpzetten en opruimen kussens shorttrack

Opzetten en opruimen kussens shorttrack

Bij de shorttracktraining worden op de ijshockeybaan kussens langs de boarding gezet om de kinderen te beschermen bij een val. Voor met name de pupillen is het opzetten en opruimen van de kussens zwaar en omvangrijk. Daarom worden de ouders van de kinderen geacht even mee te helpen. Dan gaat het vlot en vooral goed.


Bij sommige ouders is er vooral soms verwarring over hoe e.e.a. in zijn werk gaat. Vandaar onderstaande uitleg.

Opzetten
We beginnen ongeveer twintig minuten voordat de training start. De kussens staan per 8 stuks op 6 karren. Ze zijn te bereiken door bij het binnenkomen van de ijshal naar beneden te lopen en onderaan meteen om te keren de 'tunnel' in.
De garagedeur kan omhoog met een knop in de ruimte rechts van de deur.
Door de deur loop je naar buiten en meteen rechts. Voorbij de smalle doorgang passeer je een afdak. Erna is aan de linkerkant een dubbele deur. Dat is het hok met de kussens. We hebben 6 karren nodig. Voor elke kant zijn 3 karren met elk 8 kussens nodig. Rijd de kar naar de trap van de ijshockeyhal.
Thumbnail image
Bij de ingang naar het ijs kantelen we de karren. Zorg dat de rits boven komt en dat de harde kant tegen de boarding komt. Dan zit het klittenband kant aan de voorzijde 
Schuif vervolgens de kussens naar hun plek.
Thumbnail image
Het opzetten begint ongeveer bij de rode achterlijnstreep (op de grond)  in de bocht. Aan de tunnelzijde iets over de rode streep zodat de in/uitgang van ijs voor de Zamboni niet geblokkeerd wordt.
Een kussen staat goed als de harde kant tegen de boarding staat. Dit is het geval als de ritssluiting aan de bovenzijde van een kussen aan de kant van boarding  zit. Op deze wijze kunnen eenvoudig alle kussens met klittenband aan elkaar verbonden worden.
Thumbnail image
Als alle kussens staan, komen ze ongeveer tot de rode middellijn.
Controleer nog even of alle kussens goed met elkaar m.b.v. het klitteband zijn verbonden.goed aan elkaar, dat maakt het veiliger.
Thumbnail image
Bij de deuren waardoor de karren de baan op worden gereden moeten twee kussens los worden neergezet. Die worden er tussen gedaan als de Zamboni (ijsveegmachine) zijn werk heeft gedaan.
De lege karren moeten bij de baaningang voor de tribune komen te staan.
Opruimen
Slim opruimen scheelt later bij het opzetten tijd en moeite.
Leg bij het stapelen op de karren de kussens de ritsluiting naar benden. 
De ritssluitingen zitten dan allen aan een kant. Bij het plaatsen hoeft dan alleen maar de kar gekanteld te worden en staan alle kussens gelijk goed om naar hun plaats versleept te worden.


 
 
 
 
 


banner hvhw 2015
bakkiefietsen-180

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords