Menu
HomeTalentenTalentontwikkelingKNSB Talent Team (KTT)

KNSB TALENT TEAM

De schaatssport is hofleverancier van Olympische medailles. De KNSB richt zich op behoud en bereiken van de wereldtop; talentontwikkeling is daarbij essentieel. Om onze kampioenen van morgen optimaal te begeleiden, zijn verspreid over het land vijf KNSB Talent Teams (KTT) opgericht. In een professionele omgeving, dicht bij huis, en met professionele begeleiding kunnen zij topsport en onderwijs optimaal combineren. Een KTT biedt een multidisciplinaire omgeving waar de beste talenten uit langebaan, shorttrack en inline-skaten uit een regio worden samengebracht.

Binnen het gewest Zuid-Holland gebeurd dat in KNSB Talent Team Zuidwest. Het voormalige RTC Shorttrack Dordrecht is geïntegreerd in het KTT Zuidwest. Daarmee faciliteet het KTT inmiddels drie volwaardige selecties voor de disciplines Langebaan, Shorttrack en Inline Skaten. Het verzorgt een voltijds trainingsprogramma dat door KNSB gecertificeerde trainers wordt uitgevoerd. De sleutel voor succes ligt in de multidisciplinaire samenwerking tussen de verschillende schaatsdisciplines.
Naast het KTT Zuidwest bestaat ook gewestelijke opleidingsgroep als kweekschool van jongere junioren voor het KTT. De gewestelijke opleidingsgroep betrekt op haar beurt weer jonge talenten vanuit de vereniging die in 4 regionale talentengroepen (Noord, Oost, West en Midden) samenwerken. HVHW vormt de kern van talentgroep West.

HVHW heeft inmiddels diverse schaatsers en inline skaters rijden bij zowel commerciële topteams, de nationale trainingsselectie shorttrack, het KTT Zuidwest, de Gewestelijke Opleidingploeg. Daarnaast hebben enkele anderen o.a. vanwege hun studie er voor gekozen om zich bij een van de andere KTT’s in Nederland aan te sluiten.

 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords