Menu
HomeTalentenTalentontwikkelingLong Term Athlete Development - LTAD

Long Term Athlete Development

Het Long Term Athlete Development (LTAD) is een brede, onderbouwde visie op de sport. Het geeft een beleid weer, waarin de structuur, de organisatie en de inhoud gaan over hoe deelnemers en talentvolle sporters worden getraind en vaardigheden ontwikkelen in de loop der jaren met als doel deze mensen een levenslang plezier aan de sport te laten beleven. Het trainen van de juiste componenten in de juiste ontwikkelingsfase is de sleutel tot succes voor alle sporters, van beginners tot aan Olympische sporters.

ltad

 

LTAD gaat uit van een indeling van een sportloopbaan in zeven verschillende ontwikkelingsfasen. Het is een leidraad voor het maken van de juiste beslissingen in het belang van talentontwikkeling in de sport. Ook voor onze HVHW trainers en coaches is het een uitgangspunt voor het begeleiden van hun sporters en bij het ontwikkelen van jaarplannen en meerjarenopleidingsplannen. Het streeft naar maximale ontwikkeling van alle sporters en bovenal het bevorderen van levenslange plezier in het sporten. Het LTAD beschrijft optimale trainingen, wedstrijden en herstelprogramma’s hoofdzakelijk gebaseerd op biologisch leeftijd boven chronologische leeftijd. Het model biedt mogelijkheden om sporters op verschillende manieren te trainen op het moment wanneer dit de grootste invloed heeft op het lichaam. Daarnaast worden de intellectuele, emotionele en sociale ontwikkelingen van de sporter benadrukt, als aanvulling op het feit dat sport een positieve rol kan spelen op de ontwikkeling en vorming van een gezond, functioneel en productief individu.

 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

Hamiplant logo 180

logo-gardien-70

olsthoorn makelaars 283

 

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots trans 180

 logo ooms

Logo Funghi trans 180 53

Langebaan Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw langebaan clubrecord gereden? 

Mail Greet Petri!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords

Seksuele intimidatie

noc-nsf-100Seksuele intimidatie komt overal voor. Op school, op het werk en helaas ook in de sport. Sportkoepel NOC&NCF heeft een toolkit en veel informatie beschikbaar.

Lees hier meer.

Shorttrack Clubrecords

easy-start-bannerEen nieuw Shorttrack clubrecord gereden?

Mail bert van Lobenstein!.
Alle HVHW clubrecords op een rij.

Bekijk clubrecords