PL222570 800HVHW shorttracker Kay Huisman (nr 210) wint KNSB-CUP Proloog

Shorttracker Kay Huisman is het shorttrackseizoen sterk begonnen. De Monsternaar won zaterdag in Heerenveen de proloog van de KNSB Cup. Aan de wedstrijd deed de hele Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) mee. Wateringer Dylan Hoogerwerf werd zaterdag zesde.

Er werd bij deze seizoensopening twee keer een halve finale plus finale gereden over 1000 meter. Huisman plaatste zich in de eerste halve finale voor de A-finale door van kop af de race te winnen. In die finale werd hij vierde. Ook in de tweede halve finale plaatste Huisman zich voor de A-finale. Daarin pakte hij bij de start meteen de kop om die vervolgens negen ronden lang niet op te geven. In het klassement over beide finales werd hij daarmee eerste.

Wateringer Dylan Hoogerwerf werd bij de proloog zesde. Hij plaatste zich in zijn eerste halve finale voor de A-finale waarin hij vijfde werd. Bij de tweede halve finale miste hij de A-finale. Via een derde plaats in de B-finale werd hij 9e plek en in het eindklassement 6e.

HVHW-er Ted Dalrymple werd 6e in de B-divisie. Ted is dit seizoen verhuist naar Heerenveen en schaatst nu in KTT Noord. Ted kwalificeerde zich eenvoudig voor de A-finale waar hij mogelijk ook de winst gepakt zou hebben, ware het niet dat hij voortijdig in de kussens belandde. NTS-rijdster Xandra Velzeboer kwam ten val en nam in haar val Ted mee.

In de ochtend reden de C, D en E divisies. In de D divisie kwamen de HVHW-ers Boet Groenewegen en Mika Salomonsson uit. Beide rijders reden een sterke wedstrijd en verbeterden hun PR op de 1000m. Boet Groenewegen wist al zijn ritten te winnen en daarmee winnaar van de D-divisie. Mika Salomonsson werd 20e.

PL220083 800Trainster en coach Avalon Aardoom haalt na een val de spanning van het schaatsijzer