Gewest Zuid-Hollandjsn-schaatsen-nl

twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

See other templatesjsn-schaatsen-nl
Menu
Home

In Memoriam Lara van Ruijven

lara rust zacht 670

Deze strijd heb je niet als winnaar mogen besluiten. In de kracht van je leven, 27 jaar, Nederlands eerste wereldkampioen shorttrack. Als topsporter in hart en nieren wist je op het ijs altijd weer het beste uit jezelf te halen. Immer met een grote lach op je gezicht en altijd fair naar je tegenstanders. Soms leek het er wel eens op dat je het zelf nauwelijks geloofde dat jij daar op het podium stond, tussen de topshorttrackers van de wereld. Maar wij wisten wel beter. Lara is een topper, Lara is een strijder, Lara geniet met volle teugen van de sport. Lara is alles wat een sportvrouw tot een groot kampioen kan maken.

Zoveel was namelijk al duidelijk toen je nog als een klein meisje van 7 in het millenniumjaar 2000 bij onze vereniging kwam schaatsen. Op woensdagmiddag shorttrack en op zaterdag op de langebaan. Het shorttracken vind je echt uitdagend, dus het jaar erop neem je er nog een shorttrack uur bij. Met je goede techniek viel je al snel op maar ook omdat je leergierig, gedreven en bovenal buitengewoon sociaal en vriendelijk bent. Wie wil Lara nou niet in zijn team hebben? De sportieve successen komen dan ook niet als verrassing. De ene na de andere beker en medaille vullen je prijzenkast en al snel weet je de toenmalige gevestigde orde als jonkie het vuur aan de schenen te leggen. Al op 14-jarige leeftijd word je opgenomen in de gewestelijke selectie Zuid-Holland om na drie jaar op 17-jarige leeftijd uitgenodigd te worden voor Jong Oranje. In Heerenveen wist je tussen de andere Nederlandse topsporters een basisplek te veroveren in de NTS van bondscoach Jeroen Otter. In 2011 gaf je met een zilveren medaille op de 500m op het WK Junioren al je visitekaartje af. Met maar liefst 8 medailles op de grote toernooien – waaronder brons op de Olympische Spelen 2018 in Pyeongchang en goud op het WK 2019 in Sofia – en houdster van het wereldrecord op de 3000m aflossing ben je doorgedrongen tot de absolute wereldtop!

Tijdens het trainingskamp in Font-Romeu in de Franse Pyreneeën werd je ziek, en het bericht dat je opgenomen was in het ziekenhuis van Perpignan kwam voor ons als een grote schok. Helaas bleken de ontwikkelingen zich snel op te volgen en belandde je in kritieke toestand op de intensive care. We hebben altijd de hoop en het vertrouwen gehad dat je deze strijd aan zou kunnen. Groot is dan ook onze verslagenheid dat het niet zo heeft mogen zijn.

Lara, we verliezen in jou een absolute top sportvrouw, ongeëvenaard rolmodel voor onze schaatsjeugd, erelid van HVHW, maar bovenal een bijzonder lief mens.

Onze gedachten gaan uit naar Lara’s vriend Ivar, haar vader Gerard, broer Olav en verdere familie en naasten maar ook haar teamleden en begeleiding. We wensen iedereen veel sterkte bij het verwerken van dit immense verlies.

 Namens het Bestuur en alle leden van Hardrij Vereniging Den Haag Westland

 

Steunbetuiging voor Lara van Ruijven

Olen Olsthoorn wint de Hogerop Bokaal 2020

Olen Olsthoorn winnar Hogerop Bokaal, 2e Jeffrey Eijgermans, 3e Zeb Olsthoorn

5 juli 2020, Bowling Westland, de Lier,

De HVHW rookies en shorttrackpupillen sloten het seizoen af bij Bowling Westland. Vandaag ging het niet om diep zitten en goed zijwaarts afzetten om als eerste over de streep te komen. Nee vandaag gaat het er om, om zo veel mogelijk kegels omver te gooien. Ook voor deze sport moet je over bepaalde kwaliteiten beschikken. Heel hard gooien resulteert niet altijd dat er 10 kegels om gaan. Nee net als bij schaatsen geldt dat als je niet over bepaalde basisvaardigheden beschikt, bowlen best lastig kan zijn. Bij hard gooien verdwijnt de bal eerder in de goot dan dat er kegels omvallen. Maar oefening baart kunst zo ook hier. Naarmate het uur vorderde gingen er steeds meer kegels om. Sporten maakt hongerig, zo ook Bowlen. Na een uur ballen smijten verdween het hongerige clubje naar de eetzaal.

Lees meer...

HVHW leeft mee met ernstig zieke shorttrackster Lara van Ruijven

Van Ruijven blijkt te kampen met een stoornis aan het immuunsysteem, met ernstige complicaties en inwendige bloedingen tot gevolg. Ze was met de nationale selectie op hoogtestage in Font Romeu in de Franse Pyreneeën.  Ze onderging recent een schouderoperatie en zou in Frankrijk voor het eerst weer op het ijs staan. Vanwege gezondheidsklachten werd ze eind vorige week al in het ziekenhuis van Perpignan opgenomen. Ze is al twee keer geopereerd, maar dat heeft niet tot verbetering geleid. Ze wordt op de intensive care in een kunstmatige coma gehouden.

<3 Hou vol Lara in deze moeilijke strijd! <3 #PanterLara

Soloride voor Hartekind

In de week van 27 juni t/m 4 juli doet Hans van Oosten, één van onze skaters, mee aan de Hartekind Soloride. Hans: ‘Mijn doel is om in twee etappes door het "groene hart" de academische ziekenhuizen in Leiden, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam aan te doen waar onderzoek plaats vindt naar hartafwijkingen bij jonge kinderen. De laatste en derde etappe op zaterdag 4 juli 's ochtends is nog in te vullen. Ik hoop zo op aandacht en wellicht donaties om dat te onderzoek mogelijk te maken. Steunen jullie mij? zie ook de website van Hartekind.

Namens alle kinderen die dit treft, heel erg bedankt’.

Hans van Oosten

Dit maakt sporten ook mooi. Het gaat niet over skaten maar wel over fietsen! Inspireert het jou ook?

Origineelste quarantaine skate-oefening

De eerst gewonnen wedstrijd van de winactie: ‘deel jouw origineelste inline-oefening met ons’ is gewonnen door Maaike Helleman.

De HVHW-pupil heeft haar trainer Veronica Veerkamp uitgedaagd om originele inline-skate oefeningen uit te voeren en te laten filmen. De KNSB had namelijk op 24 mei een winactie uitgeschreven en dat vond Maaike wel een uitdaging om aan mee te doen in de stille coronatijd. Tijd voor actie! En ze daagde haar trainster uit om samen de oefeningen synchroon te skaten. Kijk maar eens naar het filmpje. https://youtu.be/7e_nXGTUoUU

Hoe leuk is dit om samen te doen? Maaike is één van de winnaars die een gesigneerd shirt van de nationale inlineploeg heeft gewonnen. Gefeliciteerd!

Inmiddels zijn de zomertrainingen weer begonnen en kan er o.a. weer geskeelerd worden op het parcours in de Wollebrand.

Altijd al trainer willen worden?

Online en praktijkcursus trainer inlineskaten
Binnenkort start de KNSB voor vrijwilligers een cursus trainer inlineskaten niveau 2.
Dit houdt in dat je kennis krijgt over:materiaal, lesgeven: didactiek en planmatig, menselijk lichaam en motorisch leren, inspanningsfysiologie, het fundament uit het MJOP, organiseren van een activiteit.

De eerste online cursus-avond is al op maandag 25 mei 2020.

Een gedeelte van de opleiding kan nu online via internet gevolgd worden. Na afronding van het online gedeelte volgen praktijkbijeenkomsten.
Doordat de eerste bijeenkomsten online gegeven worden biedt dat voor sommige kandidaten een stuk gemak. Men hoeft immers minder 'op pad' voor de opleiding. Voorheen waren namelijk alle cursusdata buiten de deur. Nu is het aangepast aan de RIVM protocollen.
Meer informatie is te vinden op: https://www.knsbgewestzh.nl/inline-skaten/nieuws/17608/
Vragen via de vereniging kun je stellen via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingstijden zomertraining

Beste skaters,
Anderhalve week geleden is HVHW weer begonnen met de zomertrainingen. Gezien de grote belangstelling en richtlijnen rond corona zijn onderstaande trainingstijden bepaald.

Groep droogtraining skatetraining
Pupillen   17.30-18.25 uur
Rookies 17.40-18.20 uur 18.35-19.30 uur
OG 17.40-18.20 uur 18.30-19.10 uur
WST 17.40-18.20 uur 18.30-19.10 uur
TSG/WSG 18.55-19.30 uur 19.40-20.30 uur
BSG   19.45-20.40 uur

Verzoek aan iedereen die op de fiets komt om via het hek beneden bij het juryhok de baan op te komen. Er mag dan niet over de skatebaan zelf gefietst worden. Wanneer je eerst gaat droogtrainen, ga dan eerst met alle spullen naar de droogtrainingslocatie die aan je groep is toegewezen.

Vragen en opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Plan van Aanpak voor aanvang van de zomertrainingen

Update: 6 mei:
Goed nieuws, vanaf 11 mei mogen ook sporters ouder dan 18 jaar weer in clubverband buitensporten. Dit overigens wel binnen de kaders van de richtlijnen van het NOC/NSF en KNSB en de 1,5m afstand in het algemeen. De afgelopen week hebben we de start van de zomertraining voor de jeugd tm. 18 jaar voorbereid. Dan hebben we het over de pupillen, de Rookies, de OG, en van de de WST en de TSG degene die nog geen 19 jaar zijn. Dat voorbereiden heeft best wel wat voeten in aarde gehad, er komt meer bij kijken dan je je van te voren wellicht realiseert. Aanstaande vrijdag 8 mei starten we me de trainingen voor de jeugd en ook maandag 11 mei zullen we nog wel even nodig hebben om alles voor de jeugd weer zo soepel als mogelijk te laten verlopen. Daarom zullen we pas per vrijdag 15 mei de start van de trainingen voor de breedtesportgroep en WSG toestaan.

De reguliere 18+ leden van de TSG en WST kunnen wel vanaf maandag weer bij hun groep aansluiten.
Let op! iedereen moet zicht dgigitaal aanmelden. De inschrijflink staat onderaan.

5 mei: 
HVHW is voornemens om per vrijdag 8 mei as. weer tweemaal per week te gaan trainen. Dat kan echter alleen als we ons allemaal aan dit plan gaan houden.

De trainingen zijn alleen toegankelijk voor kinderen van 6 tm 18 jaar. Senioren kunnen dus tot nader order (lees verdere versoepeling van maatregelen) nog niet trainen in groepsverband.

Wil je komen trainen dan moet je je wel even opnieuw inschrijven via het digitale formulier op onze website. Bij die inschrijving verklaar je ook dat je (als ouder) kennis hebt genomen van het plan van aanpak en de daar in beschreven regels en richtlijnen. Had je je al eerder ingeschreven voor de zomertraining dan moet je dit helaas opnieuw doen. Heb je je niet digitaal ingeschreven dan krijg je ook geen toegang tot de accommodatie.

  • De groepen worden gescheiden in leeftijd 6 tm 12 jaar (Rookies en Pupillen) en 13 tm 18 jaar (OG, WST, TSG/WSG).
  • Er is t.o.v.. vorige jaren sprake van gewijzigde aanvangstijden voor diverse groepen. Dit heeft te maken met het veilig kunnen wisselen tussen twee trainingsblokken in. Kijk goed hoe laat jou groep begint en weer klaar is. Je mag maximaal 10 minuten van tevoren aanwezig zijn.
  • Ouders zijn niet welkom op de accommodatie. U kunt uw kind volgens het kiss & ride systeem brengen en weer ophalen. Kinderen moeten dus zelf hun skates aantrekken of met skates aan vanaf de auto op de parkeerplaats naar de baan. Anders dan voor de trainers kan er niet geparkeerd worden op de parkeerplaats.
  • Trainen doen we op tenminste 1,5m afstand en op gepaste snelheid. Oók bij de jongste jeugd houden de trainers en kinderen tenminste 1,5 meter afstand van elkaar. We kunnen dus geen kinderen oprapen bij valpartijen en ook de EHBO-mogelijkheden zijn beperkt. Kan uw zoon of dochter nog niet goed zelfstandig skaten, houdt hem/haar dan nog even thuis.
  • Voorlopig zijn er nog geen gezamenlijke fietstrainingen op de Wollebrand mogelijk.
  • Houdt de berichtgeving op de HVHW-website / HVHW-facebook in de komende tijd goed in de gaten.
  • Namens het bestuur en de trainers wensen we jullie allemaal veel plezier met de trainingen en hopelijk zullen we snel in staat worden gesteld om de trainingsmogelijkheden te gaan verruimen.

PVA c    Bijlage PVA c

Lees eerst beide documenten goed door voordat je (opnieuw) inschrijft via de inschrijflink

Oomssport Skeelercup 2020

Het ziet ernaar dat de Oomssport Skeelercup 2020 vroegtijdig tot zijn einde gaat komen. In de nieuwe maatregelen die het kabinet op 21 april jl. bekend maakte zijn evenementen tot 1 september uit den boze. Voorlopig gaat de organisatie eerst de wedstrijden tot en met 30 juni, met pijn in het hart, van de kalender halen.

Voor de Skeelercups is een evenementenvergunning van de gemeente niet nodig omdat deze op afgesloten wielerparcoursen / skeelerbanen plaatsvinden. Er is dus een sprankje hoop dat na 1 juli misschien toch nog wat wedstrijden volgen. De organisatie gaat met de KNSB in conclaaf om de mogelijkheden te bekijken.

De deelnemers die het inschrijfgeld voor de hele competitie hebben betaald krijgen volgende week dit inschrijfgeld teruggestort.

Voor meer informatie: https://knsb.nl/nieuws/het-coronavirus-en-schaatsen-inlineskaten-update-22-april/
Hou ook de site in de gaten: http://www.skeelercup.nl/

Pagina 1 van 48

HVHW Webwinkel clubkleding

HVHW Webwinkel clubkleding

schaatshelm hvhw1

schaatshelm hvhw1

 

hvhw flyer2019 180 1

4 Proeflessen

hvhw flyer2019 690 1

logo interco

logo ooms

Twitter icon

Schaatstweets

Loading..

 twitter hvhw2016  facebook hvhw2016  youtube hvhw2016  

Redactie Loginbanner hvhw 2015
 
vankoppen logo 200
 

Alleblas 180
Vehoec 180 

logo-gardien-70

finmaster-logo

 

logo achtergrond wit

logo-interco88

9knots-trans-180

 logo ooms