Overzicht Marathon Wedstrijden Den Haag

Licentie
Voor sommige wedstrijden heb je een licentie nodig. Deze kun je aanvragen aan het begin van het seizoen tegelijk met je abonnementsaanvraag of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Transponder
Bij veel wedstrijden wordt gebruik gemaakt van transponders van MyLaps. Deze zijn in ieder geval voor de gewestelijke wedstrijden verplicht. http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/transponders/ Een transponder bestel je bij MyLaps en is ook bruikbaar voor andere sporten, zoals bijvoorbeeld skeeleren. 

Oomssport-cup
Dit is de gewestelijke marathoncompetitie. Voor deelname moet je een marathonlicentie hebben. De wedstrijden worden bijna altijd vrijdag avond om 21:45 verreden. Er zijn marathons voor alle categorieën, van pupillen tot veteranen. Meer informatie is te vinden op: http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/nieuws/12655/

Recreanten
Iedereen kan inschrijven voor deze competitie, ook zonder licentie. Deze wedstrijden worden, net als de OomsSportCup door het gewest georganiseerd. Als niet-licentiehouder is dit eigenlijk de enige mogelijkheid om marathons te rijden. Hier rijden ook Dames, C2 en Masters2. De wedstrijden zijn altijd op vrijdag avond om 21:45. Inschrijven kost een aantal euro per wedstrijd. Als je nog geen beennummer hebt, moet je die kopen (ook maar een paar euro).  De dames en recreanten starten in één wedstrijd. De eerste 10 tot 15 rondes worden geneutraliseerd (pelotonsgewijs) verreden. Ideaal om kennis te maken met het rijden in een peloton en met marathonschaatsen.  Meer informatie op: http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/  

Gewestelijk kampioenschap
Een maal per jaar. Deelname staat open voor iedereen met een marathonlicentie in het gewest Zuid Holland. Dit jaar op 16 november 2014.

Landelijke competitie  
http://www.schaatsen.nl/wedstrijden-teams/kalender/ Recht boven kan je schakelen tussen Overzicht en Kalender.
Enkele HVHW-ers rijden in de landelijke competities. Kijk voor welk team jou HVHW schaaster uitkomt via http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/seizoen-20142015/.

Pupillenmarathon  
Pupillenmarathon De gewestelijk technische commissie (GTC) organiseert op 14 december 2014 in Rotterdam een marathon. Op 12 januari 2015 is er een marathon in Den Haag. De marathon volgt aansluitend aan de langebaanwedstrijden en begint ongeveer om 09:00 (ochtend). Meisjes pupillen rijden 6 ronden en de jongens pupillen 8 ronden. 

6-banen toernooi
  Bij het 6-banen toernooi worden een aantal interregionale wedstrijden verreden. Voor deze competitie heb je een licentie nodig en moet je je apart inschrijven.  Deze wedstrijden worden verreden op 6 ijsbanen in Noord Holland, Utrecht en Zuid Holland.  Meer informatie op:  http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/6-banen-toernooi/

Kalenders & Links  
http://www.knsbgewestzh.nl/marathon/kalender/

Natuurijswedstrijden:  
Informatie hierover is vaak enigszins ‘chaotisch’. Waarschijnlijk wordt dat via de site van de KNSB gepubliceerd of schaatsen.ml Wedstrijden op natuurijs.  Nieuwsitems over op schaatsen.nl via http://www.schaatsen.nl/nieuws/

Landelijke kalender
www.schaatspeloton.nl

Flevobokaal, Dronten;
Flevobokaal 2014-2015

Natuurijs buitenland:
Zweden:  ORSA200K 200 km. op natuurijs in Zweden
Oostenrijk, Weissensee http://www.weissensee.nl/ 22 januari t/m 31 januari 2015

NK Marathon  Senioren: 4 januari 2014 Groningen zie Schaatsen.nl

Heb je zelf informatie (wedstrijddata, links, etc...) die nuttig kan zijn voor HVHW-marathonschaatsers, laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..