De verenigingen staan aan de basis van het talentontwikkeling in het Gewest Zuid-Holland. Naast het aanbieden van kwalitatief hoogwaardige trainingen en begeleiding binnen de verenigingen doen ze dat door binnen hun eigen regio’s nauw met elkaar samen te werken in zgn. regionale talentengroepen. Er zijn op dit moment 4 van deze talentengroepen actief in het gewest: Noord, Oost, West en Midden. Binnen deze regionale talentengroepen worden getalenteerde pupillen A en junioren van verschillende verenigingen samengebracht om samen met elkaar met één jaarprogramma te trainen.

De schaatsers in de regionale talentengroep West worden geselecteerd uit alle leden van de HVHW topsportgroep (TSG) en pupillen A en junioren C van de HVHW Rookies die voldoen aan een minimaal prestatieniveau (YF+x%). In een meerjaren-opleidingsprogramma proberen we de rijders klaar te stomen voor een mogelijke toekomst bij het gewest of wellicht de RTC-selectie. Echter de weg kan niet altijd om hoog gericht zijn. School, blessures, of andere privé omstandigheden kunnen een reden zijn dat een schaatser (tijdelijk) een stapje terug moet doen. We vinden het belangrijk om er ook voor deze schaatsers te zijn, ze voor de schaatssport te behouden en ze indien gewenst en mogelijk weer naar het hoogste niveau terug te brengen.

Wil je weten wat de talentengroep West voor jou als schaatser kan betekenen neem dan contact op met Kees d'Huy (hoofdtrainer Rookies), en Jelly van der Werf (hoofdtrainer Topsportgroep)