De Hogerop Bokaal wordt aan het eind van het shorttrackseizoen uitgereikt aan de jeugdige rijder die gemeten over het hele seizoen de beste prestaties heeft geleverd. Per wedstrijd kun je punten verdienen door het verbeteren van je persoonlijke records of een hoge klassering. De pupil of junior-C rijder met de meeste punten wint de trofee. Je kan dus punten voor de Hogerop Bokaal verdienen door goed te presteren op de shorttrackwedstrijden waar je aan mee doet. Overal waar je aan de start verschijnt kan je voor de winst gaan en voor je HB punten!

Er is wel een maximum aan het aantal wedstrijden dat meetelt in het eindklassement. Niet iedereen kan namelijk aan even veel wedstrijden meedoen, bijvoorbeeld als je een bepaalde limiet nog niet hebt gehaald. Voor dit seizoen (2017-2018) is het maximum 14 wedstrijden. Heb je meer wedstrijden gereden, dan worden de wedstrijden waar je het minst gescoord hebt niet meegeteld.

Hoe krijg je punten voor de Hogerop Bokaal?

1) Punten voor de uitslagen (1-3 punten)
Als je als 1e 2e of 3e eindigt, dan kun je best goed schaatsen, en krijg je meteen 3, 2 of 1 punt(en). Hoef je verder niks voor te doen, maar het is wel moeilijk.
2) Punten voor je best doen (~ 0 -10 puntenl)
Je krijgt ook punten voor goed je best doen, ook al win je nog geen prijzen. Word je bijvoorbeeld meestal iedere keer 12e, en ineens gaat het turbogoed en je wordt 8e, dan krijg je daarvoor toch punten. En das toch eerlijk!
3) Recordpunten (max. 30 punten per afstand)
Als je gewoon superhard gaat dan rijd je vast wel eens een persoonlijk record. En daar krijg je altijd punten voor. Dus als het nog helemaal niet superhard gaat, maar wel steeds beter, dan verbeter jij ook je record en dan krijg jij ook punten. Dus gewoon iedere keer steeds harder rijden!

En als je het precies wilt weten lees dan het reglement.