WEDSTRIJDEN LANGEBAAN 

WEDSTRIJDPERIODEN
zaterdag avond 20.30 - 23.00u
zondag morgen 07.00 - 09.45u voor pupillen (klassen 1 t/m 4 en E) en junioren C (klassen 2 t/m 5 en E),
zondag avond 1 17.30 - 19.45u voor gewestelijke selecties, puntenrijders en aanvullingen (KL2)
zondag avond 2 20.00 - 22.00u
OPGELET: Er zijn in het seizoen 2011-2012 ook een paar wedstrijden op vrijdagavond van 22-23.20u, als gedeeltelijke vervanging van de wedstrijduren die ten gevolge van de feestdagen die in het weekend vallen, vervallen.
Ook in de schoolvakanties gaan de wedstrijden gewoon door!
Er zijn geen wedstrijden op 24 en 25 dec (kerstmis) en ook niet op zaterdagvond 31 dec en zondag 1 jan.

WEDSTRIJDKLASSEN
Niet iedereen is tegelijk aan de beurt.
De KLASSENINDELING is gebaseerd op je Uithof tijden van seizoen 10-11 en op de vernieuwde limieten voor de diverse klassen.
In 10-11 geen wedstrijdresultaten op 500m/1000m/1500m (afhankelijk van leeftijd): je bent ingedeeld in de laagste klasse van je leeftijdscategorie. 

Pupillen: zondagmorgen, klassen 1 t/m 4 en E.
Klasse E rijdt 2 x 300m, promoveren naar klasse 4 of klasse 3 op basis van 300m-tijd.
Promotie naar klasse 2 of klasse 1 op basis van 500m-tijd.

Jun C en ouder:
Klasse 1 = de leden van de gewestelijke selectie en degenen die in het seizoen 2011-2012 hebben voldaan aan de deelname-eisen (puntentotaal voor de regionale selectiewedstrijd voor het NK junioren langebaan
Klasse 2, alle leeftijden: rijden vaak (maar niet altijd!), in zondagavond-1, tussen de schaatsers van klasse 1.
JunC klassen 3 t/m 5 en E: zondagmorgen
JunB en ouder, klassen 3 t/m 5 rijden op zaterdagavond of zondagavond 2
De exacte limieten zijn te vinden op de website van het Gewest ZH van de KNSB (http://www.knsbgewestzh.nl/?cat=5&content=106)

WEDSTRIJDPROGRAMMA
Dit is te vinden op de website van het Gewest ZH van de KNSB (http://www.knsbgewestzh.nl/?cat=5&content=108)
Dit wedstrijdprogramma hangt in principe ook op het prikbord op de ijsbaan, tussen de tribunes, als je naar de kleedkamers gaat. KIJK ELKE KEER DAT JE OP DE IJSBAAN KOMT, OP DIT PRIKBORD!

PROMOTIEREGELING
Alle leeftijden kunnen op grond van de resultaten behaald in de Uithof wedstrijden promoveren wanneer één van de limiettijden voor een hogere klasse is gereden.
Doorgaans zijn de promoties op de maandag na de wedstrijd bekend (publicatie op website Gewest ZH , http://www.knsbgewestzh.nl/?cat=5&content=133).
Daarna kan je inschrijven voor je nieuwe klasse, met in acht nemen van de gebruikelijke inschrijftermijn.

INSCHRIJVEN VOOR (ABONNEMENTHOUDERS)WEDSTRIJDEN
MOET via de vereniging!
HOE: per email naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
met in je email opgave van: dag + dagdeel, datum, naam, wedstrijdnummer, klasse en indien van toepassing keuze van de afstanden.

INSCHRIJVINGSTERMIJN: 8/9 dagen voor de wedstrijd, UITERLIJK VRIJDAGAVOND 20.00 u .

KLEDINGVOORSCHRIFTEN BIJ WEDSTRIJDEN
ochtendwedstrijden voor junC en pupillen: handschoenen verplicht

alle wedstrijden: gekleurde armbandjes (wit/rood/geel/blauw en de kleur staat op de definitieve startlijst voor je naam verplicht om je rechterarm). Verkeerde armbandje = diskwalificatie/ niet starten.

GEBRUIK INRIJBAAN, TIJDENS WEDSTRIJDEN
-NIET naast elkaar rijden, de inrijbaan is nu eenmaal smal
-rechtop rijden in de inrijbaan moet helemaal links, tegen de lage kussens aan
-inrijden op hoge snelheid aan rechterkant van de inrijbaan, aan de zijde van de wedstrijdbaan, maar NOOIT erin

WEDSTRIJDREGLEMENT
Op ISU-congres zijn zomer 2010 een aantal regels aangescherpt. En die zijn, ondanks alle kabaal en discussie, nog steeds volledig van toepassing.
Overschrijden met je hele schaats van de scheidingslijn tussen de wedstrijdbanen en scheidingslijn tussen wedstrijdbaan en inrijbaan = diskwalificatie, met dien verstande dat uitwaaieren uit de bocht wel is toegestaan maar je moet meteen terug naar je eigen wedstrijdbaan.
- Blokjes staan in de bochten binnen de lijn, een blokje in de bocht wegschoppen = diskwalificatie.
- Finish: de zogenaamde kick-finish is verboden, straf = diskwalificatie.

Zie de KNSB website voor nieuwste versie van het reglement, in het engels. http://www.knsb.nl/topsport/files/2010/09/Technical-Rules-Speed-Skating-2010.pdf

WEDSTRIJDORGANISATIE - HANDJE HELPEN
Alle verenigingen verzorgen bij toerbeurt, volgens een jaarlijks op te stellen dienstrooster, een bijdrage aan de organisatie van de KNSB-wedstrijden langebaan die op zaterdag en zondag worden gehouden.
HVHW is een aantal avonden per seizoen verantwoordelijk voor de organisatie van de KNSB-wedstrijden. Aan de wedstrijden op zondagmorgen hoeft HVHW geen bijdrage te leveren, daarvoor zijn een aantal andere verenigingen verantwoordelijk.

Van àlle HVHW-ers die meedoen aan de langebaanwedstrijden, cq hun ouders als het jongere junioren betreft, wordt verwacht dat zij een keer een aantal uren komen helpen als HVHW verantwoordelijk is voor de wedstrijdorganisatie. Behalve de vakjury die verantwoordelijk is voor de startlijsten, tijdwaarneming en het opstellen van de uitslag, zijn er bij elke wedstrijd ook een aantal taken die door schaatsers, cq hun ouders dienen te worden vervuld. Denk daarbij aan taken als blokjes leggen, hulpstarter, rechter van aankomst en koffie verzorging voor de vakjury binnen en buiten. Allemaal taken die door iedereen, ook zonder ervaring, te leren en uit te voeren zijn. Voor al deze functies zijn door HVHW taakomschrijvingen gemaakt, en die worden ruimschoots voordat je aan de slag moet, verstrekt.

De TOERBEURTEN van HVHW zijn op:
zaterdagavond 10 en zondagavond 11 december,
vrijdagavond 23 december,
zaterdagavond 18 en zondagvond 19 februari en in de Recordweek op woensdag 21 maart (17-19 en 22-23u).

Noteer die data alvast in je agenda.
HVHW: dat zijn wij met z'n allen en de wedstrijdorganisatiecommissie rekent op jou!