Skaten
Skaten/ inline-skaten/ skeeleren is een mooie sport die op verschillende manieren beoefend kan worden.
Naast de wekelijkse trainingen van de vereniging worden er evenementen zoals wedstrijden en toertochten georganiseerd door de KNSB en regionale organisaties.
 
Onze vereniging HVHW
Onze vereniging is al jaren actief op skeelers. Onze inliners kun je ruwweg in twee groepen indelen. Naast enkele echte inline-skaters, is er een grote groep die het skaten gebruikt als voorbereiding op het schaatsseizoen.
We verzorgen trainingen voor de jeugd (vanaf 6 jaar) tot aan de masters.

- Trainingen zijn op mei 2021 begonnen en zijn op de maandag- en vrijdagavond op het wielerparkoers van WWV op de Wollebrand.
- Op woensdag wordt er door een selecte club ook gefietst op het parcours van Trias, naast De Uithof.

- Wedstrijden worden gereden in de onderdelen Baan, Weg en Marathon voor zowel jeugd als volwassenen. Deze onderdelen kunnen weer bestaan uit tijdritten, punten- en afvalkoersen en marathons. De oomssport Skeelercup organiseert regionale wedstrijden voor jeugd en senioren en masters.

 
Materiaal
Voor skeelers kun je terecht bij onze sponsor Oomssport. Zij zijn de experts en kunnen je adviseren over het juiste materiaal.
 
Bekijk op de website van de KNSB de maximale wieldiameter per leeftijdscategorie: https://knsb.nl/inlineskaten/maximale-wieldiameter
Wij houden de maximale wieldiameter strikt aan bij onze trainingen en wedstrijden!