Zomerprogramma HVHW

Net als in voorgaande jaren het geval is geweest zal HVHW weer een zomerprogramma voor haar leden aanbieden. De technische commissie heeft op basis van de evaluatie van het zomerprogramma van afgelopen jaar wel gemeend de opzet van het zomerprogramma op een aantal aspecten te wijzigen. Onderstaande informatie is niet van toepassing voor de Rookies Talentengroep en de Topsport Talentgroep.

Wat blijft hetzelfde?

Vanaf maandag 8 mei beginnen de gezamenlijke trainingen weer op de Wollebrand op het wielerparcours van Westland Wil Vooruit. Daar bieden we elke week op maandag en vrijdag o.a. skaten, fietsen en droogtrainingen aan. Daarnaast kan er op woensdagavond gefietst worden op het wielerparcours van HSK-TRIAS naast de Uithof in Den Haag. Om deel te nemen aan één of meerdere onderdelen van het zomerprogramma is het van belang dat je je van te voren inschrijft via de HVHW-website.

Deelname aan de zomertrainingen kan alleen indien je ook de juiste beschermingsmaatregelen neemt. Dat wil zeggen: helm en polsbeschermers verplicht bij het skaten (kniebeschermers aanbevolen); en helm en fietshandschoenen verplicht bij het fietsen.

Wat gaat er veranderen voor de pupillen?

Voor onze jongste jeugdleden t.e.m 12 jaar (peildatum 30 juni 2023) bieden we net als bij het jeugdschaatsen op de zaterdag in het winterseizoen 1x per week een skate training aan van 18:30 tot 19:30 uur. Op het digitale inschrijfformulier kan je aangeven of je dat op maandag óf vrijdag doet.

Wil je graag 2x keer per week skaten bij HVHW én heb je ook aangemeld voor de jeugd-skeelercup wedstrijden dan kan je als wedstrijdrijder op maandag & vrijdag inschrijven. De eerste JSC-wedstrijd is echter al op 16 april (zie voor meer informatie op de site van het gewest). Voor deze doelgroep verzorgt Jeroen Gerritse op vrijdag 7 april en vrijdag 14 april van 17:30 tot 18:30 uur een gewennings­training op de Wollebrand. Meld je hiervoor van te voren wel even aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De pupillen trainingen zijn ingedeeld in twee tijdvakken. Het eerste tijdvak vóór de zomervakantie is vanaf maandag 8 mei tot en met vrijdag 7 juli. Het tweede tijdvak is van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 15 september. Op feestdagen zoals 2e pinksterdag en bij regen wordt er geen les gegeven.

Wat gaat er veranderen voor de wedstrijdgerichte junioren en ouder?

Het aantal wedstrijdsporters bij HVHW is in de afgelopen jaren stevig toegenomen en daar zijn we als hardrijvereniging natuurlijk erg blij mee. Wil je ook in de zomer stevig doortrainen en daarmee een mooie basis voor de winter opbouwen? Dan gaan we je daarbij helpen! Als wedstrijdsporter kan je namelijk niet alleen inschrijven voor een skate training op maandag maar eventueel ook voor een fietstraining of droogtraining. De skate training wordt verzorgd onder leiding van Raymond Micka.

De fiets- en droogtrainingen zullen samen met de Rookies & Topsport talentengroepen verzorgd gaan worden. Voor zo ver dat nodig is voor degenen die meetrainen zullen (delen van) die trainingen aangepast worden. De beschikbare capaciteit om mee te trainen is relatief beperkt; schrijf daarom hiervoor alleen in als je hier echt serieus werk van wil gaan maken.

Er kan ingeschreven worden voor de volgende trainingen:

  • Maandag 17:30 – 18:30 Inline Skaten
  • Maandag 18:30 – 19:30 Fietsen (ism TSG)
  • Woensdag 18:00 – 19:15 Fietsen Junioren C (ism Rookies)
  • Woensdag 19:15 – 20:30 Fietsen junioren B en ouder (ism TSG)
  • Vrijdag 18:30 – 19:30 Fietsen (ism TSG) óf Droogtraining (ism Rookies)

Wat gaat er veranderen voor de breedtesport junioren tm masters?

Voor de breedte sport verandert er niets. Er wordt op maandag en vrijdag van 19:30 tot 20:30 op de Wollebrand een skate training verzorgd onder leiding van Fred van Geest.

Wat kost deelname aan het zomerprogramma?

Deelname is gratis voor bestaande schaatsende leden die ook van plan zijn om voor het seizoen 2023-2024 weer actief lid te zijn van HVHW.
Het zomerprogramma is alleen toegankelijk voor bestaande leden of degenen die specifiek zomerlid worden. Mocht je nog geen (zomer)lid zijn neem dan eerst even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Mocht je na de zomer besluiten om toch bij HVHW te gaan schaatsen dan verrekenen we de eventueel reeds betaalde zomercontributie met de jaarcontributie.

Extra skate training volgen op de skeelerpiste in Rotterdam?

In aanvulling op het HVHW zomerprogramma is het ook mogelijk om op woensdagavond op de skeelerpiste in Rotterdam te trainen. De training wordt dan verzorgd door Zuid-Holland op Wielen. Je kan je hier per keer apart voor aanmelden tegen een vergoeding van 5€ per training. Deelname aan deze trainingen is alleen mogelijk indien je lid bent van een bij de KNSB aangesloten schaatsvereniging. Aanmelding voor deze trainingen gaat via de website van Zuid-Holland op Wielen (info volgt).

Hoe in schrijf je je in voor het zomerprogramma?

NB. degenen die voor de Topsport Talentgroep óf voor de Rookies zijn uitgenodigd hoeven zich niet voor het zomerprogramma in te schrijven.